Stichting Tsjernobyl Kinderen Alphen a/d Rijn is met spoed op zoek naar gastgezinnen waar een kind uit Tsjernobyl tijdelijk kan worden ondergebracht. Een onvergetelijk mooie ervaring!
Stichting Tsjernobyl Kinderen Alphen a/d Rijn is met spoed op zoek naar gastgezinnen waar een kind uit Tsjernobyl tijdelijk kan worden ondergebracht. Een onvergetelijk mooie ervaring!

Tijdelijke gastouders gezocht voor kinderen uit Tsjernobyl

Over krap twee maanden verwelkomt de Stichting Tsjernobyl Kinderen Alphen aan den Rijn een groep van 25 Wit-Russische kinderen. Zij worden hier gedurende acht weken ondergebracht worden bij gastgezinnen. Voor dit doel is de Stichting nog met spoed op zoek naar gastgezinnen in de gemeente Alphen die hun huis in die periode open willen stellen voor het opvangen van een kind van 8 tot 10 jaar.


De stichting organiseert dit voor de tiende keer. De kinderen worden van 5 maart t/m 26 april ondergebracht en zijn afkomstig uit het Tsjernobyl-gebied, waar in 1986 een zeer grote kernramp plaats heeft gevonden. Ze komen samen met een lerares en een tolk.
Van maandag t/m vrijdag gaan ze, net als Nederlandse kinderen, naar school. In dit geval de Hobbitburcht. En in hun vrije tijd worden veel activiteiten georganiseerd.


De Stichting Tsjernobyl Kinderen Alphen organiseert en faciliteert dit evenement. En zorgt ervoor dat het de kinderen in deze periode aan niets ontbreekt en zij 'de tijd van hun leven' hebben.

Ook op gezondheidsgebied krijgen de kinderen een ware boost. Zo worden ogen, oren en het gebit grondig nagekeken en, indien noodzakelijk, behandeld.


Mooie ervaring

De gastgezinnen stappen niet in het 'diepe'. Alle leden van een gastgezin worden uitstekend voorbereid op dit mooie project. Al met al is het een onvergetelijk mooie ervaring voor zowel het gastkind als de gastfamilie.


Overweegt u een gastouderschap? Doen! Kijk op www.tsjernobyl-alphen.nl of mail naar: info@tsjernobyl-alphen.nl

Meer berichten

Shopbox