John Cuvelier gaat serieus aan de slag met zaterdagvoetbal bij Alphense Boys. Voorzitter Captein: "In John Cuvelier hebben we iemand die er helemaal voor wil gaan."
John Cuvelier gaat serieus aan de slag met zaterdagvoetbal bij Alphense Boys. Voorzitter Captein: "In John Cuvelier hebben we iemand die er helemaal voor wil gaan." (Foto: Paul Bahlmann)

Zaterdagvoetbal bij Alphense Boys

Alphense Boys gaat voor de derde keer proberen om een serieuze zaterdagafdeling op te zetten. Twee eerdere pogingen in het verleden mislukten, maar deze keer heeft men er bij de club alle vertrouwen in dat het nu wel kan gaan slagen. Hoofddoel is volgens voorzitter Dennis Captein om op die manier de uit de jeugd overkomende talenten voor de club te behouden.


Een tweede prestatief elftal op zondag is er al jaren niet meer en wie net (nog) niet geschikt wordt geacht voor de selectie kan zich bij de club dan niet verder ontwikkelen. Veel spelers stappen daarom over naar een andere club in de omgeving waar ze weliswaar op een lager niveau wel in het eerste elftal kunnen voetballen. Dat is het nieuwe bestuur een doorn in het oog en daarom gaat men een nieuwe poging wagen.
De wijze van aanpakken lijkt inderdaad serieuzer dan in de voorgaande gevallen. Het zaterdagelftal krijgt in John Cuvelier, bijgestaan door Sander van Dijk, een trainer die in het verleden vooral ook bij Alphense Boys zelf, bewezen heeft talenten beter te kunnen maken. Voorzitter Captein: "In John Cuvelier hebben we iemand die er helemaal voor wil gaan. Hij is met ons van mening dat we met het opstarten van een zaterdagselectie hen een goed podium kunnen bieden om te rijpen waarna ze op termijn wellicht wel goed genoeg zijn voor het eerste elftal op zondag.''

Dat kan uiteraard niet als de groep in de vierde klasse blijft acteren, waarin logischerwijze begonnen moet worden. Bestuurslid Technische Zaken Hatim Nouri wil daarom het liefst zo snel mogelijk promoveren naar de derde klasse en het liefst daarna ook nog naar tenminste de tweede klasse. Overigens is het volgens Dennis Captein beslist niet zo dat nu gekozen wordt voor een definitieve overstap naar het zaterdagvoetbal. ''Zeg nooit nooit, maar dat is voorlopig echt niet aan de orde. We geven onze plaats in de Hoofdklasse uiteraard niet op.''
De animo voor spelen op zaterdag voor degenen die geen plaats hebben of denken te krijgen in de zondagselectie lijkt overigens vrij groot. Bij de club denkt men zelfs dat twee of misschien zelfs wel drie teams gevormd kunnen worden. Er is nog een reden om ook op zaterdag seniorenvoetbal te gaan spelen. Captein: ''Er moet meer reuring in de tent komen. In het verloop van de zaterdagmiddag is het vaak veel te rustig op ons complex. Dat moet gezelliger kunnen.''


In de zondagselectie van trainer Aad van den Berg speelden overigens vijftien van de negentien spelers ooit in de jeugd van de club. Van den Berg vertrekt na dit seizoen. Hij vindt drie jaar bij dezelfde club genoeg. Eli Wattimury blijft wel aan als assistent van de nieuwe hoofdtrainer.

Meer berichten