Op de grens van 2017 en 2018 bij Top2000-relicafé

"Het Top2000-relicafé is een café-achtige bijeenkomst, die vrijdag 29 december in de Lichtkring wordt gehouden", zegt Adriaan Lefeber namens de organisatie. "Aan de Amerikalaan 91 kun je vanaf acht uur 's avonds vrij in en uit lopen, in een ongedwongen sfeer luisteren naar nummers uit de Top2000 of gezellig bijpraten. Het is echt geen kerkdienst."

Alphen aan den Rijn - Vorig jaar werd het eerste Top2000-relicafé in de Bron gehouden. "We wisselen de locatie af met de kerken die het organiseren", vertelt Marina Kapteyn. "We hopen dat meer kerken mee gaan doen, want het is voor jong en oud een gezellige avond. Dit jaar is het thema 'Op de grens van 2017-2018'."

Het eerste blok van het programma is een terugblik op het afgelopen jaar. "Wereldwijd en privé is het vaak een turbulent jaar geweest", denkt Lefeber hardop. "De Top2000 biedt volop mogelijkheden om dit muzikaal vorm te geven. Daarnaast hebben we ook livemuziek van de Bronband en de Jongerenband van de Lichtkring. We willen graag dat het publiek zo veel mogelijk met de band meezingt." Tijdens de gesproken columns van de predikanten Ronelle Sonnenberg en Meindert Burema is juist weer stilte gewenst.

Aan de hand van de vraag 'Hoe verder?' ligt in het tweede blok de focus op 2018. In het interview met pastoraal werker Sjoerd Zuidersma komt naar voren hoe hij een aantal maanden geleden een grens overging. De 36-jarige Alphenaar schoolde zich om van tennisleraar tot geestelijke. "In het komende jaar krijgen we weer nieuwe uitdagingen", kijkt Kapteyn vooruit. "Met Jezus als voorbeeld is er hoop voor de toekomst en dat willen we op verschillende manieren uitdragen."


Ruth Schreuders praat de onderwerpen aan elkaar en gaat de interactie met het publiek niet uit de weg. "Dat zorgt voor verrassende momenten", weet Lefeber al ruim van tevoren. "Wie ook grenzen overgaan zijn Marloes Huitema en Inge Grubben. In Vietnam gaan zij fietsen voor het project Plan Girlsfirst. Het project bevordert onderwijs voor meisjes en vraagt aandacht voor kindhuwelijken."

Meer berichten
Shopbox