Logo alphensnieuwsblad.nl


InSportHeld Maureen Koster is klaar voor het EK Atletiek.
InSportHeld Maureen Koster is klaar voor het EK Atletiek. (Foto: Carlijne de Wit)

InSportHelden steunt sporters met idealen

Eigenlijk is de Alphense stichting InSportHelden nog te onbekend. Diverse grote sporttalenten werken echter met steun van deze stichting aan een mooie loopbaan. Een enkeling heeft de top al heel duidelijk binnen bereik, anderen hopen zo ver te kunnen komen.

Stichting InSportHelden wordt geleid door een groepje sportieve ondernemers. Het betreft Hans de Bruin, voorzitter (Gek van Fietsen), Desiree van Brussel (Makelaardij Van Brussel), Ron van der Veer (ING), Toine Kremer (Okay Color Grafics), Stanley de Looze (Van der Werff Groep) en Petra Burgmeijer (VOA). Samen met een aantal andere ondernemers, de InSportVrienden, steunen ze sporters en talenten in hun doel het uiterste te bereiken. InSportVriend kan men worden door tegen betaling van een alleszins sportieve geldelijke jaarlijkse bijdrage mee te werken aan realisatie van die doelen. Gezamenlijk bezoekt men indien mogelijk belangrijke wedstrijden van de uitgekozen sporters en wordt ook een bezoek gebracht aan andere interessante sportwedstrijden en/of evenementen.


De twee tot nu toe belangrijkste sporters die een contract hebben mogen tekenen met InSport Helden zijn Maureen Koster, een tegenwoordig in Alphen wonende Boskoopse, en Daniël Knegt uit Hazerswoude-Dorp. Maureen was de eerste die voor geldelijke steun in aanmerking kwam. Ze is een wereldtopper in de atletiek en was deelneemster op de 1500 meter bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. In 2015 behaalde ze brons bij de Europese kampioenschappen op de 3000 meter. Ze gaat nu vol voor de volgende Olympische Spelen in Tokyo 2020.
Dat doel heeft ook Daniël Knegt zich gesteld. Hij was een aantal jaren geleden betrokken bij een ernstig ongeval tijdens zijn werk als beroepsmilitair. Het zware ongeluk tijdens een trainingsmissie van de Luchtmobiele Brigade veranderde zijn leven drastisch. Daniël is sinds die tijd blind. Dat weerhoudt hem er niet van om nog alles uit het leven te halen. Zeker gelet op zijn enorme doorzettingsvermogen, en gesterkt door zijn knappe prestatie in september van dit jaar bij de wereldkampioenschappen triatlon in Rotterdam, zit deelname aan de Spelen in Tokyo er als para-triatleet dik in. Dat is uiteraard niet mogelijk zonder de steun van zijn vaste gids, de guide, Koen de Leeuw uit Waddinxveen. Op de onderdelen zwemmen, fietsen en hardlopen vormen ze een onlosmakelijk koppel. Zonder steun van een guide, maar ook zonder financiële steun van derden is het beoefenen van topsport op een manier zoals Daniël dat wil doen niet mogelijk, de kosten zijn torenhoog. De Stichting Blindsports en de stichting InSportHelden zijn derden die hem daarbij helpen.

Voor elke vooraanstaande sporter steunt InSportHelden ook twee talenten. Dat zijn er op dit moment vier. Het betreft schaatser Daan Spruit, turnster Ghizlaine Barraki, atlete Kadidja Sangare en paardrijdster Zoë Langhout uit Woubrugge. Het bestuur van de stichting legt uit waarom deze is opgericht en wat de bedoeling ervan is. "Naast financiële steun voor professionele trainers leveren we ook materiële steun, zoals kleding en schoeisel. De twee toppers Maureen en Daniël rijden bijvoorbeeld ook via onze bemiddeling en steun van de Vrienden in een knappe auto."

Door Theo van Egmond

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox