Logo alphensnieuwsblad.nl


Talenten

Door Theo van Egmond

Op sportief gebied werden we in Alphen aan den Rijn dit jaar niet in hoge mate verwend. De prestaties waren over het algemeen niet echt hoog gekend. Op voetbalgebied viel her en der nog wel een glas prosecco te drinken. Maar individueel waren er weinig redenen om op succes te klinken. Wat talenten betreft was er af en toe gelukkig wel wat te melden. De gemeente herbergt heus wel enkele toekomstige helden. Hun namen komen de aanstaande jaren wellicht boven drijven. Althans, als ze zo enthousiast en positief bezig blijven. Een drietal daarvan wil ik als sportliefhebber graag even belichten. En over hun voortgang zal ik indien mogelijk met plezier berichten.

Julia Remmerswaal beoefent al jaren een sport met een stokkie. Zij is keepster bij HDM en daar doen ze aan hockey. Ze houdt de pucks tegen zonder onnodige franje. Het bracht haar tot een selectie voor Oranje. In november werd het voor haar helemaal mooi. Toen mocht ze mee naar een groot internationaal toernooi. De Hockey World League werd met haar in Nieuw Zeeland gewonnen. De internationale loopbaan van de Alphense lijkt begonnen.

Daan Spruit was begin 2017 nog maar zestien jaar. Toch schaatste hij toen al een groot aantal medailles bij elkaar. Of het nu de 1500 of de 3000 meter is, het interesseert hem geen fluit. Op beide afstanden rijdt hij doorgaans zijn tegenstanders eruit. Ook bij het officieus Europees jeugdkampioenschap zette hij de meesten daarvan te kakken. En stond hij aan het eind van het toernooi met een gouden en drie zilveren plakken. Ook op de marathon gaat hij als een bezetene tekeer. Daan wil ooit naar de Olympische Spelen, want Daan wil nog veel meer.

Amber van der Hulst uit Hazerswoude is heel rap op de fiets. Zo maar een beetje peddelen vindt ze maar niets. Kiezen kan ze nog niet tussen de weg en de baan. In beide disciplines rijdt ze doorgaans vooraan. In september werd de blonde Rijndijkse achttien jaar. Dus bij de junioren is ze voorlopig nog niet klaar. Maar voor de echte kenners staat het nu al vast. Dat haar naam over een jaar of wat in een illuster rijtje past.

reageer als eerste
Meer berichten




Shopbox