Logo alphensnieuwsblad.nl


De vreugde na het eerste doelpunt van ARC en de teleurstelling van een ex-ARC'er Michael. Met twee prima doelpunten vloerde Daan van Leeuwen Sportlust'46, waardoor ARC nu alleen koploper is in 1A.
De vreugde na het eerste doelpunt van ARC en de teleurstelling van een ex-ARC'er Michael. Met twee prima doelpunten vloerde Daan van Leeuwen Sportlust'46, waardoor ARC nu alleen koploper is in 1A. (Foto: Sakia de West-Berk)

ARC wint van Sportlust

En opnieuw laat ARC Michael de Leeuw balen, vorig seizoen raakte hij zijn basisplaats kwijt en verkaste hij naar Sportlust'46. In Woerden wist hij eerste keeper te worden, maar toch werd hij weer chagrijnig gemaakt door ARC.

In de topper om de eerste plaats in de eerste klasse A liet Daan van Leeuwen hem twee keer kansloos. ARC is nu koploper en niet de nieuwe club van De Leeuw. Robin de Heij is er als eerste bij om Van leeuwen te knuffelen. De rest van ARC zal zich spoedig bij hen voegen. ARC – Sportlust'46 eindigde in 2-0. Met een hoofdrol voor ARC-keeper Aäron Balk, ooit onder de lat bij Sportlust'46 nadat hij bij de Racing was vertrokken. 

Omdat Maurits Splinter geblesseerd is, mocht Daan van Leeuwen weer eens in de basis beginnen. Na een wat mindere periode was hij zijn vaste plaats kwijtgeraakt. Nu Splinter er dit kalenderjaar niet meer aan te pas kan komen, zal trainer Mark Evers Van Leeuwen ongetwijfeld handhaven. Met twee prima doelpunten vloerde hij Sportlust'46, waardoor ARC nu alleen koploper is in 1A.

Niet alleen de doelpuntenmaker verdient de lof na de overwinning op het bezoekende Sportlust'46. De defensie bleek opnieuw onpasseerbaar met keeper Aäron Balk in een hoofdrol. Tegenover de twee roodzwarte goals van thuisclub ARC stonden er namelijk nul van de bezoekers. Die hadden in de eerste helft wel degelijk het betere voetbal in huis, maar aan afronden kwamen ze niet toe. Zakaria Issarti was weliswaar zeer bedrijvig, maar de ene keer dat hij echt los kwam tikte Balk de bal met zijn been uit de hoek.

Na de pauze trachtte ARC wat meer druk te zetten en dat leverde al snel succes op. Al na zeven minuten lag de bal in het net achter keeper Michael de Leeuw, vorig seizoen nog grotendeels poortwachter op sportpark Zegersloot. Het pasje door het hart van de defensie van Jop Knoester op Daan van Leeuwen was slim. En de wijze waarop de spits wegdraaide van zijn tegenstander en binnen schoof behendig.
Na die toch wel verrassende goal pakte Sportlust'46 het initiatief en had de Racing-verdediging het even een tijdje lastig. Echt creatief gingen de gasten echter niet met het overwicht om en zelden konden ze Balk echt aan het werk zetten. En in de twee gevallen dat dat wel lukte rede hij voortreffelijk. Met Mitch van der Vlist voor de tegenvallende Moussa Kalisse en Lars van der Plank voor Mike Verhagen, trachtte Sportlust-trainer Wim van 't Westeinde nieuwe impulsen aan de aanval te geven, maar beter werd het er niet op. Rick Wils was nog wel even bij zijn bijna wekelijkse goal, maar Aäron Balk voorkwam dat. Het was ook Balk die een assist op zijn naam kreeg. Bij een verre uittrap stond alles en iedereen bij Sportlust'46 te slapen en zo stond Daan van Leeuwen opeens in zijn uppie voor Michael de Leeuw. Heel koeltjes tikte hij de 2-0 binnen. Er deden zich aan beide kanten nog wat mogelijkheden aan, maar Robin de Heij aan Boys-zijde en vooral ook Issarti wisten er niets van te maken. En zo is niet Sportlust'46, maar ARC de verrassende lijstaanvoerder.

Alphense Boys was in Leidschendam sterker dan RKAVV. Het werd 3-2 voor de Alphenaren. Arjan Ouwendijk, Raychela Fecunda en Stanley Mailoa scoorden punten. Alphen versloeg de nog ongeslagen koploper DSOV door een eigen goal en een doelpunt van Yassine Barraki.

Door Theo van Egmond

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox