Logo alphensnieuwsblad.nl


Kadidja Sangare is een atlete bij AAV'36. In 2019 wordt het Nederlands Kampioenschap Atletiek Junioren gehouden bij AAV'36 in Alphen aan den Rijn. De vereniging heeft het project Running Business gestart. FOTO: AAV'36
Kadidja Sangare is een atlete bij AAV'36. In 2019 wordt het Nederlands Kampioenschap Atletiek Junioren gehouden bij AAV'36 in Alphen aan den Rijn. De vereniging heeft het project Running Business gestart. FOTO: AAV'36

Atletiekvereniging krijgt unieke kans

De Atletiekunie heeft Alphense Atletiek Vereniging (AAV'36) uitverkoren om gastheer te zijn van de prestigieuze wedstrijd NK Junioren in 2019. Een unieke kans om de atletieksport in Alphen a/d Rijn en omgeving op de kaart te zetten.

Alphen aan den Rijn - Het NK Junioren is drie dagen topatletiek. Een evenement waarin junioren strijden om de titels en een wedstrijd waar de Daphne Schippers van de toekomst rond zal lopen. Het is één van de grootste atletiekwedstrijden van Nederland. Met het organiseren van het NKJ wil AAV'36 een flinke aantal ambities realiseren. En het biedt de mogelijkheid om het grotere publiek kennis te laten maken met van Nederlands Top Atletiek.


Prestatieverhoging

Om het NKJ 2019 goed te organiseren werkt AAV'36 samen met andere verenigingen in de regio. Samenwerking verbetert de organisatie van het atletiekevenement en maakt het mogelijk om talenten binnen de regio beter en verder te ontwikkelen.

Dit sluit aan bij de ambitie van AAV'36 als prestatieve atletiekvereniging. De aanwezigheid en de prestaties van (steeds meer) AAV'36 atleten op competities en kampioenschappen, en het lidmaatschap van Femke Pluim en Maureen Koster, onderstrepen de ambitie.

De Atletiekunie wil het prestatieniveau intensiveren en de zichtbaarheid van topatleten en talenten te vergroten. Het NKJ 2019 is hiervoor een prachtig podium.


Atletiek voor iedereen

AAV'36 is in Alphen nauw betrokken bij maatschappelijk initiatieven om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen. En ter promotie van een gezondere leefstijl.
Het NKJ 2019 wordt ingezet voor het benaderen en promoten van atletiek voor die jeugd die nu nog moeilijk te benaderen is. In 2018 worden activiteiten georganiseerd om de jeugd te enthousiasmeren voor sport, specifiek atletiek, zoals clinics op scholen.


Running Business

Een NKJ kan niet zonder sponsoren. AAV'36 is bezig met het invullen van haar ambitie om de relatie met ondernemers en ondernemingen in Alphen uit te bouwen. De laatste ontwikkeling hierin is de start van het project AAV'36 Running Business.
Dit is een initiatief om atleten (talent en top) en de vereniging in contact te brengen met mogelijke sponsoren. En mensen uit de (potentiële) sponsorende ondernemingen op hun beurt kennis te laten maken met de vereniging, haar atleten en elkaar.
Want zakelijk netwerken binnen een sport is zoveel leuker. Het NKJ is daarin ook een uitstekend contact- en promotiemoment.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox