Logo alphensnieuwsblad.nl


Raschelo Fecunda gaf na een wervelende solo de beslissende pass voor de 1-0 voor Alphense Boys tegen Purmersteijn. FOTO: Paul Bahlmann
Raschelo Fecunda gaf na een wervelende solo de beslissende pass voor de 1-0 voor Alphense Boys tegen Purmersteijn. FOTO: Paul Bahlmann (Foto: Paul Bahlmann)

ARC staat opnieuw gedeeld eerste na winst in Aalsmeer

Het begint nu toch wel heel serieus te worden. ARC won ook de vooraf als zwaar ingeschatte uitwedstrijd tegen Aalsmeer. En omdat Sportlust'46 niet verder kwam dan een gelijkspel tegen WV-HEDW delen beide clubs nu weer de koppositie. Alphense Boys maakte door een zege op Purmersteijn een paar flinke stappen omhoog.

Alphen aan den Rijn – Nadat op het fraaie complex van Aalsmeer op een slecht kunstgrasveld de eerste kansen voor de thuisclub waren kwam ARC steeds beter in de wedstrijd. Toch was de 0-1 na negenendertig minuten verrassend. Luuk Samsom nam de bal knap aan, tikte door naar Stefan den Horder en die wipte de bal over de doelman in het net. Maurits Splinter was al na een kwartier geblesseerd uitgevallen. Tien minuten na de pauze strafte Aalsmeer een foutje achterin genadeloos af.
Net toen in minuut negenenvijfig de eerste hagelstenen naar beneden vielen kwam er nog wat uit de lucht vallen. Het was een nieuw ARC-doelpunt, gescoord door Robin de Heij na een slim passje van Den Horder. Luuk Samsom haalde vervolgens nog de 202 van de lijn achter de reeds verslagen prima keepende doelman Aaron Balk.
Ondanks negen minuten extra tijd kwam Aalsmeer niet meer aan scoren toe en kon de Racing weer drie punten al aan het mooie totaal toevoegen. Sportlust'46 en ARC delen nu weer de koppositie en ontmoeten elkaar zaterdag op sportpark Zegersloot. Beide teams liepen pas tegen een nederlaag op en speelden een keer gelijk. Bij Sportlust'46 staat Michael de Leeuw onder de lat, vorig seizoen nog in dienst van ARC. De huidige ARC-keeper Aaron Balk heeft een verleden bij de club uit Woerden. Het wordt dus op alle fronten een bijzonder interessante en spannende confrontatie.

Alphense Boys had zeker in de eerste helft thuis tegen Purmersteijn weinig in te brengen. De gasten voetbalden beter, kregen een aantal grote scoringskansen, maar stonden halverwege wel met 1-0 achter. Raschelo Fecunda zette het na een half uur op een lopen, speelde af op Patrick Krop en de onlogische score van 1-0 verscheen op het scorebord. Eerder had Evert Bauman een achterstand al voorkomen na gruwelijk mistasten van doelman Tim van der Linden.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox