Logo alphensnieuwsblad.nl

Game eXperience 'The Final Edition'

Vrijdag 17 november startte de allerlaatste editie van de Groene Hart Game eXperience. Tijdens de grootste LAN-party van de regio gameden honderd leerlingen van de Groene Hart scholen de hele nacht door.

De LAN-party werd gehouden in de aula van het Groene Hart Leerpark. Het spektakel duurde tot zaterdagochtend 11.00 uur. Alle leerlingen kregen een lootje. Tijdens de officiële opening ontving de leerling met het winnende lot een populaire gamerslaptop. De rest van de nacht stond vooral in het teken van gamen en competities. Zoals bij iedere editie kregen de deelnemers o.a. het Game eXperience T-shirt, inmiddels een collector's item, en een goed ontbijt.

De organisatie van de Game eXperience wordt door de ICT-afdeling van SCOPE scholengroep gedaan. Frank van Brenk, hoofd ICT, kijkt terug op een geslaagd evenement. "Maar na zoveel edities is het ook wel een keer genoeg geweest." Van Brenk denkt dat ze wel gaan terugkomen met iets anders.


Spooktocht

Dit jaar was er een spooktocht door de school. Maar liefst 25 mensen van de school waren geschminkt en verkleed om de leerlingen de stuipen op het lijf te jagen. De snelste groep won een prijs.

Indy, Saskia, Stacy en Louise, vier vriendinnen en klasgenoten van Groene Hart Rijnwoude, liepen de spooktocht ook. In de hal van de school kregen ze te horen dat ze letters moesten verzamelen en goed moesten luisteren naar de instructies die ze onderweg kregen. De tocht startte in de lift naar de derde verdieping van het gebouw. Onderweg stapte er een killer-clown in die met de dames meeliep door de donkere gang. Overal verschenen enge figuren die met het groepje meeliepen of ze probeerden tegen te houden. Buiten in de fietsenkelder was het ijzig stil, totdat ze van achteren werden beslopen door gemaskerde mannen.

Nadat ze hun letter gevonden hadden, gingen ze schreeuwend en gillend verder. Van het Juniorgebouw, over het het schoolplein en via de bouwloods eindigde de tocht in de praktijklokalen. Overal zijn boobytraps en worden scenes nagespeeld uit diverse horrorfilms. Na afloop was Indy blij dat het afgelopen is. "Ik vond het afschuwelijk", lachte ze.

Meer berichten
Shopbox