Logo alphensnieuwsblad.nl


Foto: Pim Bakker van Groene Hart Kunstprijs

Groene Hart Kunstprijs voor de Jeugd

Zondagmiddag 19 november is door burgemeester Frans Buijserd de expositie van de eerste Groene Hart Kunstprijs voor de Jeugd geopend.

Meer dan 200 kinderen, (groot)ouders, docenten, kunstenaars en juryleden kwamen de door de scholen ingeleverde kunstwerken bekijken. Aan het project deden negen basisscholen in Nieuwkoop mee. Samen met elf kunstenaars uit Nieuwkoop e.o. hebben zij hard gewerkt aan een klassikaal kunstwerk naar het thema van de Groene Hart Kunstprijs 2017: Licht, Leven, Landschap.

Aan creativiteit geen gebrek, dat was de conclusie van de jury. Aan alle inzendingen is te zien hoe serieus en tegelijkertijd speels uitdrukking is gegeven aan het thema. Er zijn geen prijzen uitgereikt, want alle kinderen waren winnaars en kregen een prachtig bedrukt vaantje.

Op de foto staat burgemeester Buijserd bij het kunstwerk van Antonius School Noorden. De burgemeester zette iedereen uitgebreid in het zonnetje en maakte met de kinderen een ronde langs alle kunstwerken. 

Expositie
Alle klassikale kunstwerken zijn tot en met zaterdag 2 december tentoongesteld in De Stal van Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwkoop. Openingstijden: woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Stichting Kunstpromotie Groene Hart
info@groenehartkunst.nl
www.groenehartkunst.nl
0172 572614

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox