Logo alphensnieuwsblad.nl


Eritrese Melody-band
Eritrese Melody-band (Foto: Kees Wentink)

Geslaagde inloopavond met nieuwe Alphenaren

De Stichting Nieuwe Alphenaren heeft voor 2017 een aantal inloopavonden gepland in de verschillende wijken, waarbij statushouders en wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer. De derde inloopavond vond donderdag 16 november plaats en was gericht op Alphen Centraal.

Alphen aan den Rijn - Deze keer is gekozen voor een bijzondere locatie; de foyer van theater Castellum. Het programma werd gevuld met muziek uit Syrië en Eritrea en met een bijzonder en groot koor uit Alphen aan den Rijn: de "Kreunende Sluisdeuren". Zij brachten de zaal tot enthousiast meezingen van de Hollandse zeeliederen. Er waren lekkere hapjes uit Eritrea en Syrië, klaargemaakt door vrijwilligers en statushouders. De Eritrese muziek werd verzorgd door de Eritrese Melody-band onder leiding van zanger Bruk Chombie. De typische Syrische muziek werd verzorgd door de Syrische band Folklore, onder leiding van de Alphenaar Mohannad Al Darwich. Deze activiteiten zijn mogelijk dankzij subsidies van gemeente Alphen a/d Rijn, het Oranje Fonds en andere organisaties. Vrijwilligers zijn natuurlijk nog steeds welkom!

De eerste inloopavond was zaterdag 18 maart 2017 in wijkcentrum de Ridder voor Alphen Noord, en de tweede was donderdag 14 september in wijkcentrum Westerhove voor Alphen West. Beide inloopavonden werden georganiseerd in samenwerking met Tom in de buurt en werden drukbezocht met meer dan 150 bezoekers.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox