Logo alphensnieuwsblad.nl


Burgemeester Spies feliciteert het diamanten echtpaar. FOTO: Ellen van Dilst
Burgemeester Spies feliciteert het diamanten echtpaar. FOTO: Ellen van Dilst (Foto: ellenvan Dilst)

Hub van der Voort en Tiny Munnich: al 60 jaar bij elkaar

Ruim 60 jaar geleden vertelde Hub van der Voort op zijn werk dat hij Tiny ten huwelijk ging vragen. Hilariteit alom en collega Tiny ontkende met vuur. Om verdere misverstanden te voorkomen noemt Hub zijn Tiny tot op de dag van vandaag 'schat'.

Getrouwd om in aanmerking te kunnen komen voor een huis, zo ging dat in de jaren '50. Een jaar later zijn ze echt, voor de kerk, getrouwd.

Ze waren van ver gekomen, Hub uit Zuid-Limburg en Tiny uit Indië, om elkaar in Amsterdam tegen te komen. Ze zijn er getrouwd en de kinderen zijn er geboren. Maar voor een fijne plek waar de kinderen konden opgroeien, verhuisden ze naar Alphen aan den Rijn. Hier hebben ze nog altijd hun thuisbasis.

Hub heeft voor zijn werk veel gereisd, maar is vanwege een spierziekte nu aan huis gebonden. Als voetballiefhebber probeert hij wel zo veel mogelijk de Alphense Boys te bezoeken bij een thuiswedstrijd. Tiny heeft een hechte band met haar familie, ziet haar zussen nog altijd wekelijks en is dus regelmatig op stap. Om weer terug te keren naar een huis vol foto's die getuigen van een rijk familieleven van kinderen, klein- en achterkleinkinderen.


 

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox