Logo alphensnieuwsblad.nl

Kom letterlijk op adem door therapie

Ademcoach Yvette van den Akker helpt mensen op adem te komen. "Bij langdurige stress kunnen er klachten ontstaan. Door op een juiste manier te ademen, kom je weer in contact met jezelf."
Ademcoach Yvette van den Akker helpt mensen op adem te komen. "Bij langdurige stress kunnen er klachten ontstaan. Door op een juiste manier te ademen, kom je weer in contact met jezelf." (Foto: Digital Skills )

Ademen doen we gelukkig continu, al zijn we er niet altijd van bewust. Waarschijnlijk staan we weinig stil bij onze persoonlijke manier van ademen. Toch kan een juiste ademhaling goed werken bij veel voorkomende klachten als stress, een vol hoofd, weinig energie hebben of angst. Ademcoach Yvette van den Akker ziet de resultaten van het coachen van de ademhaling elke dag in haar praktijk. "Met de ademtherapie die ik aanreik komen mensen letterlijk op adem."

Alphen aan den Rijn - Het was in haar werk als logopediste dat van den Akker interesse kreeg voor de ademhaling. "Ik werkte twaalf jaar als logopediste toen ik steeds vaker de kracht van de adem opmerkte. En vooral de ontspannende werking bij cliënten zag", legt van den Akker uit. "Ik heb vervolgens een opleiding gevolgd tot therapeutisch ademcoach. Het was een avontuur om mijn praktijk Adem InZicht in Alphen te starten."


"De manier van ademen zegt eigenlijk alles hoe iemand in het leven staat. Onze ademhaling en emoties zijn aan elkaar verbonden. We stikken bijvoorbeeld van woede en we kijken ademloos toe. Zo hebben mensen met een in elkaar gedoken houding vaak een vlakke ademhaling."
"In stressvolle situaties reageert je adem mee en kan er een borstademhaling ontstaan of de adem wordt ingehouden. Als dit voor een korte tijd aanhoudt, herstelt het lichaam zelf."

"Echter bij langdurige stress volgt er een adempatroon wat veel energie kost en klachten met zich meebrengt als hyperventilatie, vermoeidheid, angsten. Door op een juiste manier te ademen kom je weer in contact met jezelf."
"Ik help mensen door middel van een coachingsgesprek en drukpuntmassage in combinatie met ademoefeningen. De spierspanning op die plek wordt verminderd en de energiestroom verloopt beter. Een diepe ontspanning, energie en positieve houding zijn punten die veelal direct naar voren komen na één sessie. Effecten zijn onder andere stressvermindering, verbeterde nachtrust en meer zelfvertrouwen."

"Juist het inzicht in de eigen ademhaling is belangrijk, dan kun je er zelf mee aan de slag. Een mooi voorbeeld van het effect van ademcoaching zag ik bij Lisa, een jonge vrouw van achttien jaar. Door de aandoening scoliose moest ze langdurig een korset dragen. De adem was hierdoor gevestigd op borsthoogte, wat angst en paniekaanvallen veroorzaakte. Het was mooi om haar te kunnen helpen."
"Na een behandeling voelde Lisa zich ontspannen door de verkregen buikademhaling en de paniekaanvallen verdwenen. Zij heeft nu handvatten om haar ademhaling zelf positief te beïnvloeden. Dit is mijn passie en waar ik voor sta, mensen inzicht geven om vrijer, ruimer te kunnen ademen met alle mooie gevolgen van dien."

"Ik ben mij bewust dat een ademcoach niet voor iedereen een bekend gegeven is, daarom ben ik blij dat er steeds meer aandacht voor komt. Het lijkt of mensen in deze tijd meer op zoek zijn naar ontspanning in zichzelf."

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox