Logo alphensnieuwsblad.nl


Foto: Helga Boudestein

Kom gluren bij de buren

Boskoop - Op donderdag 23 november opent Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn, de reizende tentoonstelling ‘Gluren bij de (Alphense) buren’ in het Boomkwekerijmuseum te Boskoop. De aanleiding voor deze tentoonstelling is het honderdjarig bestaan van de gemeente Alphen aan den Rijn in 2018.


Acht kernen

Op 1 januari 1918 werd de gemeente Alphen aan den Rijn gevormd door de herindeling van de dorpen Alphen, Oudshoorn en Aarlanderveen. Op 1 januari 1964 kwam er een groot gedeelte van Zwammerdam bij en ten slotte zijn op 1 januari 2014 de gemeentes Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude gefuseerd. Inmiddels bestaat de gemeente dus uit acht kernen.
Met de presentatie van individuele geschiedenissen van die acht kernen in één gezamenlijke tentoonstelling, verzorgd door alle historische verenigingen, genootschappen, werkgroepen en kringen, wordt m.n. aandacht geschonken aan de drie bepalende periodes: rond 1918, rond 1964 en het heden.
Voor inwoners en oud-inwoners zal het rijke fotomateriaal een feest van herkenning zijn.

Tentoonstelling

De tentoonstelling is van 24 november 2017 tot en met 24 februari 2018 te zien in het Boomkwekerijmuseum. Daarmee toont het niet alleen zijn hart voor Groen, maar ook voor Cultuur. Na Boskoop gaat “Gluren bij de ‘Alphense’ buren” tot en met april 2019 op reis en zal achtereenvolgens te zien zijn in Koudekerk aan den Rijn, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Benthuizen, Alphen aan den Rijn en Aarlanderveen.

Meer berichten
Shopbox