Logo alphensnieuwsblad.nl


Bij nader onderzoek op onze boot bleek dat een hoefijzervormige reddingboei was gestolen. Dit reddingmiddel heeft definitief een nieuwe eigenaar gevonden. FOTO: Maarten Vroombout
Bij nader onderzoek op onze boot bleek dat een hoefijzervormige reddingboei was gestolen. Dit reddingmiddel heeft definitief een nieuwe eigenaar gevonden. FOTO: Maarten Vroombout

Wees welkom in Alphen!

Op zaterdag 16 september passeerden wij met onze motorboot een fraaie verzameling oude sleepboten. Een lust voor het oog en zo te zien zat de stemming bij de bezoekers er goed in.

Alphen aan den Rijn - We durfden niet af te meren in het centrum van Alphen, want in het weekend gebeuren er hier en daar in Nederland soms de raarste dingen in de nachtelijke uren. Losgooien van boten is er één van. Daarvan kan iedere watersporter meepraten.

Wij meerden af in het Aarkanaal met alleen maar sportieve mensen in de buurt. Achter ons lagen een hagelwit zeiljacht en een mooie motorvlet.

Toen wij op zondag 17 september wakker werden zag dat hagelwitte zeiljacht er ineens anders uit. Een metersgrote “tag” met zwarte verf op de romp gespoten getuigde van het aloude gezegde: “Gekken en dwazen schrijven hun namen op deuren en glazen,” waarbij hier de scheepsromp kennelijk voor iets anders was aangezien.

Ook de motorvlet verderop bleek beklad. Dan is zo’n mooie zonnige najaarsdag ineens een stuk minder feestelijk. Bij nader onderzoek op onze boot bleek dat een hoefijzervormige reddingboei was gestolen. We hebben nog de slootkanten uitgekamd. Dit reddingmiddel heeft definitief een nieuwe eigenaar gevonden.

Nu geloven we dat die wel een reddingboei kan gebruiken. Als je zo verward bent dat je in doodse stilte midden in de nacht een veiligheidsvoorziening steelt, ga je er kennelijk van uit dat jij, jouw familie, je buren of je vrienden die nooit nodig zullen hebben. Het zal je kind, buurman of werknemer maar zijn.

Door Maarten Vroombout

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox