Logo alphensnieuwsblad.nl


Jessie Bos: "Ik wil me graag landelijk inzetten om alle kinderen de kans te geven om op maat te leren. De maatschappij wordt er beter van."
Jessie Bos: "Ik wil me graag landelijk inzetten om alle kinderen de kans te geven om op maat te leren. De maatschappij wordt er beter van." (Foto: Karin Wagter)

Jessie Bos wil landelijk MBO Ambassadeur worden

De 19-jarige Jessie Bos uit Alphen aan den Rijn werd in mei van dit jaar gekozen tot Uitblinker van MBO Rijnland.

Alphen aan den Rijn - "Ze geeft zelf theater- en muziekles op haar stageschool en schrijft en publiceert haar eigen kleuterboekjes. Ze weet wat ze kan betekenen voor andere MBO-studenten", motiveerde de jury de uitverkiezing van de actieve studente Onderwijsassistent. Dankzij de prestigieuze titel mag Jessie meedoen aan de landelijke verkiezing MBO Ambassadeur waarin ze concurrentie heeft van 38 andere MBO-studenten uit heel Nederland. De tien finalisten worden via een internetstemming bepaald.


Hoe de verkiezing ook uitpakt; Jessie weet zeker dat haar toekomst in het onderwijs ligt. "En dan wil ik me vooral bezighouden met leerlingen met dyslexie, dyscalculie of een taalachterstand vanwege hun afkomst. Ook wil ik graag bezig zijn met kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Ik vind dat elke leerling of student gelijke kansen moet hebben. Elk kind heeft recht op volwaardig onderwijs. Met goede begeleiding kunnen we iedereen een perspectief op een mooie toekomst geven. Als landelijk MBO Ambassadeur zou ik dat nog veel beter kunnen doen."


Tussen de studiebedrijven door heeft Jessie niet stilgezeten. De internetstemming is in september gestart en gaat door tot begin november. "Met familie en vrienden zijn we druk bezig om stemmen te verzamelen. Zo hoop ik in elk geval in de finale te komen."

Help Jesse en stem!

Wil jij Jessie helpen om Landelijk MBO Ambassadeur te worden? Breng je stem uit via: www.ditismbo.nl/ambassadeurs/2017/jessie-bos

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox