Logo alphensnieuwsblad.nl


De liefde voor elkaar is na alle jaren nog steeds duidelijk zichtbaar. "Liefde overwint alles," aldus het jubilerende echtpaar. FOTO: Feya Rosbergen
De liefde voor elkaar is na alle jaren nog steeds duidelijk zichtbaar. "Liefde overwint alles," aldus het jubilerende echtpaar. FOTO: Feya Rosbergen (Foto: Feya Rosbergen)

Bruidspaar Oudshoorn-Van Leeuwen

Een bijzondere dag was het 26 september jl. voor Agrien (85) en Jannie (82) Oudshoorn-Van Leeuwen, want op deze datum was het 60 jaar geleden dat zij elkaar het ja-woord gaven in het oude raadhuis in Alphen a/d Rijn. Nog steeds stralen zij van geluk als ik tegenover hen zit op de bank in hun gezellige huis aan de Magnolialaan waar zij sinds 2010 wonen.

Alphen aan den Rijn - Het echtpaar Oudshoorn heeft elkaar ontmoet tijdens dansles bij dansschool Van der Moezel. "Mijn ouders wisten eerst niet eens dat ik op dansles zat" vertelt meneer Oudshoorn met pretogen. Het was een hele mooie tijd voor beiden en zelfs later toen meneer Oudshoorn met de VUT was hebben zij hun danslessen weer opgepakt bij dansschool Harry Cools.
Na een jaar ingewoond te hebben na hun huwelijk in Den Haag is het echtpaar naar Zwammerdam verhuisd om later weer in Alphen a/d Rijn te gaan wonen. Mevrouw Oudshoorn heeft tot haar 65e altijd gewerkt. Op haar twaalfde is ze begonnen als 'meisje' bij de boer, waar ze allerhande klusjes op de boerderij moest verrichten, daarna kwam ze terecht bij Hollandia in Rijssenhout waar ze haute couture mantels naaide. "Een geweldige tijd heb ik daar gehad. Ik heb het vak geleerd in de praktijk" vertelt mevrouw vol enthousiasme. Omdat het reizen naar Rijssenhout haar ging opbreken is ze ermee gestopt. Daarna is ze werkzaam geweest in de zorg, waarvan de laatste jaren als zelfstandige in de Driehoorn. Met trots vertelt mevrouw dat zij vorige week 60 rode rozen als felicitatie voor hun huwelijksjubileum ontvingen van familie van een man die zij tot zijn overlijden heeft kunnen en mogen verzorgen. "Dan weet je dat goed en dankbaar werk gedaan hebt," aldus mevrouw Oudshoorn. Meneer Oudshoorn is altijd werkzaam geweest in de metaalindustrie. Hij was van beroep metaaldraaier. "Na mijn 13e moest ik van school. Ik ben de jongste van het gezin en het geld was op. In mijn avonduren mocht ik wel naar de tekenschool naast mijn werk" vertelt hij. Hij is altijd blijven studeren in de avonduren en zo klom hij op binnen de metaalsector. Hij heeft onder andere vele mooie jaren bij motorfabriek De Industrie in Alphen mogen werken totdat dit bedrijf ermee stopte. De laatste zeven jaar is hij werkzaam geweest in Zoetermeer bij een uitleenbedrijf. Mevrouw Oudshoorn laat me een metalen vaas zien die haar man voor haar heeft gemaakt voordat hij met de VUT ging. "Dat was een tussendoortje hoor" grapt meneer, niet mijn werk dat ik normaal deed. Het liefdevolle echtpaar doet al sinds ze getrouwd zijn alles samen. "Een pastoraal medewerker zou zeggen dat we elkaars handen en voeten zijn," zegt mevrouw Oudshoorn.

Al sinds dat ze getrouwd zijn zorgen zij samen voor het huishouden waar ze ieder hun eigen taken hebben. Naast de dagelijkse bezigheden kijken ze 's avonds graag soaps en series, bakt en naait mevrouw Oudshoorn en is meneer Oudshoorn dagelijks achter de computer te vinden. Bovenal genieten ze samen volop van het leven. "We hebben nooit ruzie. Natuurlijk zijn er wel eens hoge golven en is er soms tegenwind, maar met ruzie, daar schiet je niks mee op" zegt meneer. "Zij is mijn eerste en mijn laatste liefde en ik hou van haar omdat ze nog steeds zo is zoals ze was toen ik haar ontmoette," voegt hij er nog aan toe. Mevrouw Oudshoorn kijkt haar man met een lieve glimlach aan en zegt: "Wat ik zo mooi aan hem vindt, zijn zijn mooie haren en hij ziet er altijd keurig verzorgd uit". De liefde voor elkaar is na alle jaren nog steeds duidelijk zichtbaar. "Liefde overwint alles," aldus het jubilerende echtpaar. Ik hoop dat ik over vijf jaar weer bij hen langs mag komen voor een interview, zoals afgesproken bij het afscheid. Nog een aantal gezonde huwelijksjaren bovenop deze mijlpaal zijn dit lieve bruidspaar van harte gegund.

Door Feya Rosbergen

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox