Logo alphensnieuwsblad.nl


Warmte

Die Sportpet over mijn voorlopige afwezigheid op de sportvelden vanwege een open hartoperatie heeft nogal een impact gehad zeg. Dochter Anita heeft werkelijk honderden reacties gehad om haar pappie succes en beterschap te wensen. Echt uit de meest onverwachte hoeken kwamen de warme steunbetuigingen binnen. Wat heeft me dat allemaal goed gedaan zeg! Het begon al op de afdeling in LUMC waar al rap een gigantisch mooi boeket van vv Alphia werd. Later kwamen daar thuis nog eens indrukwekkende bloemstukken bij van sv ARC, in HeldenSport en een leuke nuttige attentie van Alphense Boys. Het gebeurt weliswaar op een geheel andere manier, maar ook op de hartverdieping van LUMC wordt topsport bedreven. Wat die mensen daar, in welke functie ook, presteren, daar kan men in geen enkele echte sport tegenop.
Het begon al met een Italiaanse chirurg met een voorkeur voor Juventus. Wat een kanjer zeg. Achteraf liet hij weten dat het een voor hem technisch moeilijke operatie was geweest, maar dat hij desondanks best tevreden was. Nou dat was iedereen daar. Op dinsdag geopereerd worden, een dag totaal voor pampus en onherkenbaar op intensive care verblijven en de andere maandag gewoon naar huis mogen. En de ervaring hoe het personeel zich op een niet uit te drukken hartstocht en warmte inzet voor de patiënten is hartverwarmend. Net zoals de steun van vage kennissen, goede kennissen, sportvrienden, noem maar op, hartverwarmend is. En uiteraard bovenal die van mijn drie kinderen. Als ik die niet had!
Het lijkt dan ondanks alles toch een keer meegezeten te hebben, al klinkt het gelet op de voorgeschiedenis vreemd. Een meer dan geslaagde operatie, wellicht redelijk vlot herstel en veel vrienden. Het zal duidelijk zijn, de regionale sportlezer is ogenschijnlijk nog lang niet van Theo van Egmond af. Ongelooflijk bedankt voor alle lieve steunbetuigingen, zoiets helpt echt. En wat ik tegen mijn zwager moet zeggen, dat weet ik echt niet. Ik denk dat een arm om elkaars schouder zonder ook maar een enkel woord al waardevol zal zijn. Bedankt en tot gauw op de velden!

Door Theo van Egmond

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox