Logo alphensnieuwsblad.nl


Tijdens de discussiemiddagen van De Alphense Talkshow komen opiniemakers en organisaties aan het woord.FOTO: Raymond Geertsen
Tijdens de discussiemiddagen van De Alphense Talkshow komen opiniemakers en organisaties aan het woord.FOTO: Raymond Geertsen

Praat mee over verkiezingsthema's

In maart 2018 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. De Alphense Talkshow (DAT) wil de komende maanden de discussie aangaan over thema's die voor de verkiezingen belangrijk zijn. Daarbij staan niet de politici, maar de burgers, centraal.

Tijdens de discussiemiddagen van DAT komen opiniemakers en organisaties aan het woord. Zij vertellen aan het publiek wat zij belangrijk vinden voor de gemeente Alphen aan den Rijn. De Alphense politieke partijen worden wel nadrukkelijk uitgenodigd, maar alleen om in het publiek plaats te nemen.
Politieke partijen zijn momenteel al ver met het samenstellen van hun programma. Vrijwel alle partijen doen hun best om de wensen van hun achterban en mogelijke kiezers in het programma te verwerken. Toch is de realiteit weerbarstiger.

Deze keer gaat DAT over Ruimtelijke Ordening (RO) en Volkshuisvesting (VHV). Hoeveel Alphenaren komen er de komende jaren in de gemeente en waar moeten zij wonen? Offeren we binnen- of buitenstedelijk groen op aan woningen? Welke strategie moet gevolgd worden bij het vinden van geschikte woonlocaties? Het zijn geen gemakkelijke vraagstukken met elk zijn eigen nadelen.

Wegens een condoleance in de Boskoopse gemeenschap wordt de Alphense Talkshow verplaatst van 7 oktober naar zaterdag 14 oktober. De inloop is vanaf 15.30 uur in Grandcafé de Hoek in Boskoop en begint om 16.00 uur. De toegang tot DAT is gratis. Na afloop is er uitgebreid de gelegenheid tot napraten.


De gasten aan tafel worden nog bekend gemaakt via de website en de facebookpagina van De Alphense Talkshow: facebook.com/talkshowalphen.
Organisaties en personen die vinden dat ze bij dit thema aan tafel horen te zitten, kunnen contact opnemen met de voorzitter van De Alphense Talkshow: Gerrit Willems via
gwillems@gwillems.net.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox