Logo alphensnieuwsblad.nl


In het blauw blinkt Sam Wagensveld (19) uit tijdens het Boksgala. Wagensveld: "Ik gaf die jongen gewoon een pak slaag. Na twee ronden wilde hij niet meer, je zag de angst op zijn gezicht." FOTO: Ton van Wieringen
In het blauw blinkt Sam Wagensveld (19) uit tijdens het Boksgala. Wagensveld: "Ik gaf die jongen gewoon een pak slaag. Na twee ronden wilde hij niet meer, je zag de angst op zijn gezicht." FOTO: Ton van Wieringen

Sam dwingt tegenstander tot overgave

Sam Wagensveld was de uitblinker van het enerverende Alphense Boksgala. De Boskoper van Boxing Gym De Voltreffer uit Nieuwegein overklaste zijn Duitse opponent Harvey Gonzalez. Coach Martin Lücker kon na twee van drie rondes niets anders doen dan de handdoek werpen. Wagensveld (19) ontving ook de stijlprijs. Duitsland won wèl de interland.

Teus de Kruyf genoot van zijn boksgala, maar moest wel even slikken toen zijn topboksers Remco Hofstede en Nabil Yousfi beiden verslagen werden. Hoewel er vraagtekens gezet werden bij het nipte 2–1 verlies van Hofstede tegen de sterke Duitser Anas El Abid. Zowel Hofstede, De Kruyf en andere bokskenners gingen uit van 2–1 winst. Lücker: "Anas scoorde meer treffers. Hofstede ontweek vaker. Maar het was een mooi, fel gevecht."

Hofstede: "Ik heb een goede comeback gemaakt tegen een sterke tegenstander. Ik hou er een goed gevoel aan over en kan verder." Nabil Yousfi leek in de eerste ronde regelrecht op de overwinning af te gaan tegen de Fries Jan Smid. Maar toen Yousfi gas terug nam en te overmoedig werd, rook Smid zijn kans. Een sterk slotoffensief 'sloopte' zijn Alphense opponent. Wagensveld, tweede bij het NK in mei, zette Gonzalez met snelle, gevarieerde stoten onder druk.
"Gonzalez is een rechtsvoor staande bokser en die zijn altijd lastig," legde Wagensveld uit. "Fysiek was ik sterker en conditioneel beter. Ik gaf die jongen gewoon een pak slaag. Na twee ronden wilde hij niet meer, je zag de angst op zijn gezicht. Was hij toch door gegaan, dan had een knock out er dik in gezeten. Het was fantastisch om voor eigen publiek succes te behalen. Met dank aan Teus de Kruyf die ons dit podium biedt. Want het organiseren van een duur boksgala is zeker niet eenvoudig."

Het harde, gevecht tussen nieuwelingen Joel de Preter van Boxing Club Alphen en Bart Vegting van Boks Vereniging Benthuizen zorgde voor de meeste commotie. De Preter raakte Vegting in de openingsronde meerdere malen met volle kracht. Vegting beschikte over meer veerkracht en conditie zodat een kleine overwinning zijn deel werd. Onder toeziend oog van bokslegendes als Don Diego Poeder en Alex Blanchard bokste de Goudse B-klasser Jafeth de Keijzer tegen Bosschenaar Pansier. Pansier was in de slotfase iets beter en won. "Winst zat er in," aldus De Keijzers trainer Arie van Gemeren. "Wanneer Jafeth in de laatste minuut gas had kunnen geven, had hij gewonnen. We hebben meerdere goede wedstrijdboksers, ook vrouwen."
De jonge Rida Yousfi uit Alphen ontving een stijlprijs. De 'leerling' van Teus de Kruyf won van Rene Utberg. Ook Alphense Levi Kroll ging met de zege naar huis.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox