Logo alphensnieuwsblad.nl


Patrick Krop scoort de ene fraaie goal na de andere. FOTO: Paul Bahlmann
Patrick Krop scoort de ene fraaie goal na de andere. FOTO: Paul Bahlmann

Alphense Boys zondag 1 oktober uit

Alphense Boys gaat 1 oktober op bezoek bij SJC in Noordwijk. Het betreft de meest dichtbij gesitueerde tegenstander dit seizoen.

De Sint Jeroen Club eindigde vorig seizoen in het eerste jaar in de hoofdklasse heel knap als derde. Dit bleek goed voor deelname aan de nacompetitie. De club uit Noordwijk is in de achterliggende jaren altijd een moeilijk te bestrijden opponent voor Alphense Boys geweest. SJC startte overigens ook deze voetbaljaargang goed met overwinningen op Sneek, De Batavenen Hollandia alsmede een 1-1 gelijkspel tegen RKAVV. Trainer van SJC, dat een punt meer heeft dan Alphense Boys, is Sjaak Polak.


De thuiswedstrijd tegen vv Heerenveen werd vrij simpel met 3-0 gewonnen. De eerste helft was prima, maar in de tweede helft lukte er weinig meer. Toen wist alleen invaller Nathan Spaan nog te scoren. Patrick Krop was hem in de eerste rondgang met twee fraaie goals voorgegaan. Met negen uit vier doet de promovendus het tot nu toe meer dan uitstekend.
CSW finishte vorig seizoen als tweede in de tweede klasse en wist via de nacompetitie promotie te realiseren. In de jaargang 2014-2015 kwamen beide clubs elkaar voor het laatst tegen in competitieverband. Ongeacht het resultaat wordt het toch gezellig in het clubhuis van de Racing. Het Sfeerteam zorgt na afloop voor het eerste feestje van het seizoen.
De Racing begon de competitie uitstekend met een 2-0 overwinning bij het uit de Hoofdklasse gedegradeerde FC Breukelen. De eindstand was al halverwege bereikt. Maurits Splinter tekende vanaf de strafschopstip voor 0-1 en Stefan den Horder maakte zijn uitverkiezing tot speler van het jaar helemaal waar, tikte op aangeven van Daan van Leeuwen de 0-2 binnen. In de tweede helft zakte het spelpeil ver terug, maar de eerste drie, verdiende, punten zijn binnen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox