Logo alphensnieuwsblad.nl


Amriish alle drie zijn te zien in het RTL programma 'van passie naar droombaan'
Amriish alle drie zijn te zien in het RTL programma 'van passie naar droombaan' (Foto: Wil Kamping)

DJ Raghosings passie naar droombaan

Zo is hij begaan met kwetsbare jongeren en steunt hij ondermeer stichting Stop Loverboys. Een jaar geleden redde hij een meisje uit handen van loverboys. "Omdat ik toen mijn verhaal mocht vertellen bij RTL Late Night ben ik in contact gekomen met RTL," vertelt Raghosing.

"Zo kwam het plan om in het televisieprogramma 'Van Passie naar Droombaan' te laten zien hoe ik te werk ga in mijn dj-school. Voor zover ik weet is er in Nederland nog geen andere dj-school die zich maatschappelijk inzet."

Afgelopen zondag vertrok de enthousiaste dj voor het RTL-programma naar IJsland met de IJslandse dj Ragnar Jónsson. "Het is de bedoeling om Ragnar met zijn dj-carrière internationaal op de markt te brengen. Een stukje marketing op internationaal niveau. Voor mij een uitdaging waar ik veel zin in heb. Verder vind ik het gaaf dat er in het programma ook een stukje van de stad Alphen wordt gefilmd."


"Eigenlijk is mijn dj-werk jaren geleden begonnen als grap. Ik wilde toen muziekfeesten organiseren en party's met leuke artiesten. En nu ben ik er 24 uur per dag mee bezig en help ik muzikanten in de breedste zin van het woord. Ik doe het niet alleen, maar werk nauw samen met anderen. Om mij heen heb ik de juiste mensen zoals Roché Burnett, dj-leraar met jarenlange ervaring en de bekende DJ Fano (Stefano). Plus mijn vriend en zakenpartner Anthony Donner die veel afweet van de dance- industrie. Met samenwerken bereik je veel meer. Er staat niet voor niets op de deur van mijn studio: 'We Rise bij Lifting Others'."

"Het is voor mij van belang dat de dj's waar ik mee werk niet alleen in een studio zitten maar ook echt optreden zodat ze weten wat er speelt. Samen bieden we maatwerk, geen massaproductie. We geven niet alleen les in muziek, er komt ook persoonlijke coaching bij kijken. In feite bieden we een stuk ambacht en zit de opleiding van de dj-school dichtbij beroepsonderwijs."


"Leerlingen komen overal vandaan; uit Japan, Alphen, Dordrecht. Het is hard weken in deze branche. Het vaak voorgeschotelde beeld van ruige feesten, drank, drugs en veel vrouwen klopt niet echt. Wil je goed presteren dan is goed voor jezelf zorgen een pre", vindt Raghosing.

"Zo hebben we in de dj-school geen frisdrank of junkfood maar salades en fruit. Een goede artiest is in balans met zichzelf. Verder vind ik dat je in dit vak moet zorgen voor een plan B, want stel dat het niet goed gaat met je carrière. Naast muzikant ben ik zakenman met een eigen kledinglijn die zichzelf moet verkopen zoals iedere zakenman doet. Zo nuchter mogelijk en zonder sterallures."


Raghosing heeft met grote namen gewerkt in de muziek, zoals met Brace, DJ Jean en dj-producer Hardwell. " Het is eigenlijk ook hoe breed wil je voor jezelf denken en welke dingen kunnen het beter en leuker maken dan wat ik al doe. Vanuit die visie leef ik eigenlijk. Met muziek en passie is alles mogelijk en wie weet wat er nog meer komt na IJsland met RTL."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox