Logo alphensnieuwsblad.nl


Foto: BVV Architecten

Brugbedieningscentrum

Het brugbedieningscentrum Steekterpoort is op vrijdag 29 en zaterdag 30 september open voor publiek. Iedereen is van harte welkom om de Steekterpoort te bezoeken. Tijdens een bezoek aan dit brugbedieningscentrum is te zien hoe bruggen in de regio vanuit dit centrum worden bediend en waar een brugwachter allemaal op moet letten om de brug veilig te openen en weer te sluiten.

Tijdens de open dagen organiseert de provincie tien rondleidingen per dag. De eerste start om 9.30 uur, de laatste om 16.15 uur. Tijdens de rondleiding wordt uitleg gegeven over de bediening van bruggen op afstand door de brugwachters van de provincie Zuid-Holland. De rondleiding duurt maximaal 45 minuten. Daarna is er de mogelijkheid om mee te doen aan de serious game 'Brugbediening in Zuid-Holland'.

Het moderne bedieningscentrum zorgt voor een vlotte, veilige en betrouwbare begeleiding van de beroeps- en recreatievaart. De provincie kiest ervoor om bruggen centraal te bedienen. De schepen kunnen dan op een vaartraject worden gevolgd en de bediening van de bruggen wordt op elkaar afgestemd.

Vanwege de ruimte kunnen er maximaal 15 personen per rondleiding worden ingedeeld en is aanmelden noodzakelijk.


 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox