Logo alphensnieuwsblad.nl


De familie De Jong (rechts) en de familie Olivier, in stijl gekleed bij de fraaie Rover 95 Saloon tijdens de Oldtimerdag in Alphen aan den Rijn. FOTO: Morvenna Goudkade
De familie De Jong (rechts) en de familie Olivier, in stijl gekleed bij de fraaie Rover 95 Saloon tijdens de Oldtimerdag in Alphen aan den Rijn. FOTO: Morvenna Goudkade

Goed geklede berijders in fraaie bolides

Oldtimerdag 2017 was grijs en nat. Des te meer kleur brachten de fraaie bolides en hun in stijl geklede berijders. In de loop van de middag klaarde het wat op en werd het steeds droger. Intussen wist het publiek de Oldtimerroute, Hooftstraat en Oudshoornseweg, goed te vinden. Veel liefhebbers ook voor de boten met klassieke Industriemotoren.

"Het is eigenlijk steeds gezellig geweest, ondanks de regen," blikt organisator Antoon van Oosterhout terug. "Er waren minder bezoekers door het slechte weer, maar de mensen waren heel enthousiast."

De weersomstandigheden hadden wel invloed op het deelnemersveld. "Zo'n 44 auto's hebben zich afgemeld,"' vertelt de organisator. "Veel cabrioletjes. Die mensen zagen het niet zitten, een rondrit maken in de stromende regen."


Wie zich niet hebben afgemeld zijn Arie en Els de Jong uit Aarlanderveen. In hun fraaie Rover 95 Saloon zitten ze droog. Voor de gezelligheid zijn vrienden Simon en Yvonne Olivier ook van de partij.

De Rover uit 1963 werd vroeger een 'poor man's Rolls' genoemd, vertellen de eigenaren. Overigens heeft niet alleen het echtpaar De Jong plezier van hun oldtimer, veel bruiloften zijn er ook mee opgefleurd.


"Tot nu toe hebben zestien bruidsparen de auto gebruikt voor hun huwelijksdag," vertelt Els de Jong. "Vrienden en bekenden kloppen regelmatig bij ons aan."

Hun outfit afstemmen op de auto vinden ze leuk. En hun moeite wordt gewaardeerd: in het Concours d'Elegance winnen ze de prijs voor beste kleding.

Door Morvenna Goudkade

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox