Carving en graffitikunst op Jaarmarkt


Eer zijn acht carving kunstenaars uitgenodigd om tijdens de Jaarmarkt met de bomen aan de slag te gaan.
Eer zijn acht carving kunstenaars uitgenodigd om tijdens de Jaarmarkt met de bomen aan de slag te gaan. (Foto: PR)

Carving en graffitikunst op Jaarmarkt

Ronkende kettingzagen en stoere mannen met hakbijlen, dat is het beeld in het Burgemeester Visserpark op 20 september tijdens de Jaarmarkt. Wat de woodcarvers gaan doen? Kunstwerken maken van omgehakte bomen.

Het is een idee van Niek van 't Wout, beleidsmedewerker groen bij de gemeente Alphen. "De boomstammen die gebruikt worden zijn afkomstig van de kap van bomen aan de Prins Bernhardlaan. Die bomen waren ziek en moesten helaas gekapt worden."

Van 't Wout had eerder ervaren wat een woodcarver kan doen met een oude boomstam. "Het sprak me erg aan. De bomen konden we niet meer redden, maar we konden ze wel een tweede leven geven als kunstwerk."

Er zijn acht carving kunstenaars uitgenodigd om tijdens de Jaarmarkt met de bomen aan de slag te gaan. Eén van hen is Thomas Weijenberg, winnaar van de Carving Cup 2016.

De kunstwerken krijgen allemaal een mooie plek in Alphen, waar het publiek ze kan bekijken.

Ook op de Rijnkade, naast Proto, zal tijdens de Jaarmarkt bijzondere kunst te zien zijn. Daar is graffitikunstenaar Menno Verbeek live in actie met het creëren van een graffitimuur.

"Ik maak samen met mijn collega Bartek een muurschildering op speciale panelen, dus niet op de muur zelf," vertelt Menno. "Ik wil laten zien hoe je met een muurschildering de omgeving kunt upgraden." Recent kwam hij in het nieuws met een kunstwerk op de skatebaan van Park Zegersloot.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden