Logo alphensnieuwsblad.nl


Ook in 2017 vindt er weer een beddenrace plaats tijdens de Oranjefeesten in Langeraar.
Ook in 2017 vindt er weer een beddenrace plaats tijdens de Oranjefeesten in Langeraar. (Foto: PR/Stichting Kermis Langeraar)

Hoera, het is weer tijd voor de kermis!

De Oranjefeesten van de Stichting Kermis Langeraar (SKL) zijn van donderdag 24 tot en met zondag 27 augustus a.s. De kermis staat op het parkeerterrein van het Altior-complex. Zoals ieder jaar worden er van donderdag tot en met zaterdag tal van activiteiten in Langeraar georganiseerd waaraan iedereen gratis kan deelnemen. Dit jaar is er een nieuwe opening van de kermis, nl. met een vlaggetjesparade. Vanwege de belasting van het milieu hebben we moeten besluiten om de ballonnenoptocht te vervangen voor een ander vorm van opening.

Prikkelarme Kermis

Tevens wordt er op zaterdagmiddag een nieuwe activiteit georganiseerd, de prikkelarme kermis. Vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur branden en knipperen de lichten minder, staat het geluid niet zo hard en draaien de attracties minder snel. Hierdoor wordt het mogelijk voor mensen die gevoelig, zijn voor deze prikkels, om ook te genieten van de kermis in Langeraar. We hopen op een grote opkomst aan deelnemers van onze activiteiten.

Op zondagmiddag is het weer tijd om met de hele familie de Oranjefeesten af te sluiten tijdens de familiedag.

Donderdag 24 augustus

15.30 - 16.00 uur: Uitdelen van de bloemen en de overige materialen voor het versieren van fietsen, wagens, etc. voor de kinderoptocht op vrijdagmorgen. Het uitdelen vindt plaats bij Manege De Vosseburch, Langeraarseweg 160a.

18.15 uur Voetbalwedstrijd Altior jeugd - TAVV jeugd op het sportterrein van Altior.

18.45 uur: Uitreiken vlaggentjes op het Kerkplein. Alle kinderen kunnen hieraan meedoen.

19.00 uur: Vertrek vlaggentjesparade vanaf het Kerkplein aan de Langeraarseweg naar het feestterrein m.m.v. muziekvereniging Arti et Religioni.

19.30 uur: Na het inleveren van de vlaggetjes op het Altior terrein is de kermis geopend. Tijdens het inleveren van de vlaggetjes verzorgt Arti et Religioni feestelijke muziek.

19.30 uur: Voetbalwedstrijd Altior 1 - TAVV 1 op het sportterrein. De teams uit Langeraar en Ter Aar spelen om de Stichting Kermis Langeraar bokaal.

Vrijdag 25 augustus

09.45 uur: Opstellen voor jurering van de deelnemers aan de kinderoptocht bij Manege De Vosseburch, Langeraarseweg 160a.

10.00 uur: De jury beoordeelt de verschillende creaties van de versierde vervoersmiddelen. Categorieën om deel te nemen zijn: Fietsen Klein 0 tot 7 jaar, Fietsen Groot 7 jaar en ouder, Wagens Klein, Wagens Groot, Overige uitbeeldingen (verkleed, overige vervoersmiddelen). Iedere deelnemer krijgt na de jurering een attractiebon voor de deelname. De winnaars van de verschillende categorieën krijgen een prijs. Uitreiking van de prijzen is na aankomst op het feestterrein in de feesttent.

11.00 uur: Vertrek van de kinderoptocht naar het feestterrein aan de Sportlaan, voorafgegaan door de Muziekvereniging Arti et Religioni.

14.00 uur: Kermis Speur-puzzeltocht voor de leeftijdscategorie ± 6 t/m 13 jaar. Start tussen 14.00 en 14.30 uur op het van Wassenaerplein waar de tocht door Langeraar zal gaan. Als prijzen krijgen de deelnemers attractiebonnen.

15.00 uur: Bewoners van de Aarhoeve vieren ook dit jaar weer kermis. In de middag vindt er in de recreatiezaal een gezellig samenzijn plaats met lekkere verse oliebollen en gezellige muziek verzorgd door het shantykoor "de Ringvaartzangers" uit Weteringbrug.

18.30 uur: Opstellen van de beddenrace voor de 27ste keer voor het Open Langeraarse kampioenschap. De wedstrijd jeugd, senioren en de categorie ludiek gaan gelijktijdig van start.

18.45 uur: Start Beddenrace. Tijdens de Beddenrace optreden van "De Gebarsten Ketel".

20.15 uur: Prijsuitreiking van de beddenrace bij de jurywagen.

23.00 uur: Start van een spectaculaire vuurwerkshow op het complex van voetbalvereniging Altior.

Zaterdag 26 augustus

13.30 uur: 29ste volleybaltoernooi op het sportterrein van Altior. Vanuit de gehele gemeente Nieuwkoop doen er 24 teams mee.

16.45 uur: Start van de finale van het volleybaltoernooi en aansluitend is de prijsuitreiking.

19.00 uur: Melden de verschillende deelnemende teams van het trucktrekken zich. Deze teams trekken een vrachtauto van ca. 6 ton over een afstand van 25 meter. De deelnemers trekken in twee heats en het team met de snelste gezamenlijke tijd wordt de winnaar van dit evenement.

19.30 uur: aanvang van het TruckTrekken op het terrein van Altior. Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats.

Zondag 27 augustus

13.30 uur: Gaat de kermis open voor de gezellige familiedag. Exploitanten hebben de prijzen voor de attracties gereduceerd zodat jong en oud een leuke en gezellige middag heeft.

Openingstijden Kermis

Donderdag 24 augustus: 18:30 - 00:00 uur

Vrijdag 25 augustus: 11:15 - 00:00 uur

Zaterdag 26 augustus: 13:30 - 00:30 uur

Zondag 27 augustus: 13:30 - 21:30 uur

Programma Feesttent

In de feesttent staan alle dagen artiesten op het podium.

Woensdagavond: Coverband Lekker

Donderdagavond: Tim & Faab.

Vrijdagavond: Q-Music The Party.

Zaterdagavond: Waterproof Shampoo.

Zondagmiddag: De Apres Skihut On Tour.

Programma Altior

Donderdag- vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag verzorgt Christiaan Beuk Music de muziek in de Altior kantine.

Op www.kermislangeraar.nl staat het volledige programma en u kunt ons volgen via www.twitter.com/kermislangeraar en via www.facebook.com/kermislangeraar.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox