Logo alphensnieuwsblad.nl


Een van de publiekstrekkers dit jaar is Bo Krook, flyboarder die spectaculaire shows geeft.
Een van de publiekstrekkers dit jaar is Bo Krook, flyboarder die spectaculaire shows geeft. (Foto: Bo Krook)

Alphense Dagen editie 2017

Wat hebben flyboarder Bo Krook, rasta-lifestyle en woodcarving met kettingzagen met elkaar te maken? Het is allemaal te zien tijdens de Alphense Dagen, van 15 tot en met 20 september. Kermis, Oldtimerdag, Taptoe, Wielerronde, Estafette, Gondelvaart en als uitsmijter de Jaarmarkt. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Hij wil nog niet teveel verklappen. Hans van Beek, voorzitter van het Jaarmarktbestuur houdt de line-up van het avondprogramma tijdens de Jaarmarkt, op 20 september, nog even geheim. "De klapper van de avond is een grote artiest uit de A-categorie," zegt Van Beek. "We maken de komende tijd bekend wie er allemaal zullen optreden." Een grote publiekstrekker tijdens het dagprogramma van de Jaarmarkt is het woodcarving. Hierbij gaat kunstenaars gewapend met kettingzagen en bijlen grote boomstammen te lijf. Het spektakel zal plaatsvinden in het Burgemeester Visserpark.

Wie zich wil onderdompelen in reggaesfeer kan terecht op het Aarplein-West, onthult Van Beek. Daar kunnen mensen genieten van rasta-lifestyle impressies. Jongeren die dromen van een carrière als DJ kunnen meedoen aan de DJ Contest.

De Jaarmarkt in Alphen is de grootste van Nederland, met zo'n zeshonderd kramen en een top van honderdvijftigduizendbezoekers. "Het is ooit ontstaan in 1894, vanuit de toenmalige paardenmarkt, " blikt Hans van Beek terug. "Er kwamen kramen bij en attracties en toen is het geleidelijk aan de Jaarmarkt geworden."

Een ander evenement tijdens de Alphense Dagen is de traditionele Gondelvaart. Op 19 september wordt deze geopend met een imposante flyboardshow door Bo Krook (22). Afgelopen donderdag was de flyboarder te gast bij Eva Jinek en vertelde daar over zijn shows wereldwijd, van de Gondelvaart in Alphen aan den Rijn tot een groot feest in Dubai. Bo Krook was een hype vorig jaar bij de Gay Pride, waar hij een spectaculaire selfie maakte, hoog boven de menigte, omhoog gedreven door een krachtige waterstraal. Vader Stephan Krook laat weten er ook bij te zijn. "We komen met diverse leden van ons flyboardteam, Bo is de showmaster."

De Gondelvaart heeft dit jaar haar vijftiende editie en is daarom extra feestelijk. Ter ere hiervan biedt de organisatie ook bedrijven de mogelijkheid om mee te varen tijdens de spectaculaire botenparade. "Bedrijven kunnen hun relaties en medewerkers uitnodigen en hun bedrijf op een bijzondere manier profileren en presenteren," zegt Kees Haverkamp, namens de Gondelvaart.

Door Morvenna Goudkade

reageer als eerste
Meer berichten