Logo alphensnieuwsblad.nl


Foto: PR/KunstaandenRijn

KUNSTaandenRIJN: Kardia Meijer en Cock van Luling

Vanaf vrijdag 4 augustus exposeren Kardia Meijer en Cock van Luling in het restaurant De Vrienden in de Uranusstraat 500 in Alphen aan den Rijn.

Alphen aan den Rijn - De kunstwerken van Kardia Meijer doen je naar de zomer verlangen. Liggend tussen een rijke, warme bloemenpracht, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Genietend van de overvloed van kleuren zoals je die aantreft in haar schilderijen. Zij werkt regelmatig samen met de bekende tuin- en groenfotograaf Hans Clauzing. Zij inspireren elkaar en vullen elkaar aan. Hun beider visie vindt je terug in haar schilderijen, waar de zomerflora de leidraad vormt. Kardia schildert met gevoel en maakt gebruik van verschillende technieken en materialen. Het liefst werkt zij op grote canvas doeken, waar haar ideeën het best tot hun recht komen. In binnen- en buitenland bezoekt zij bekende en bijzondere tuinen, waaruit zij allerlei materialen mee neemt naar haar atelier, om als voorbeeld in haar schilderijen te kunnen verwerken.

Cock van Luling woont sinds tien jaar in Zevenhoven, waar ook workshops worden gegeven in huis-en-tuin decoraties. Veel technieken en vaardigheden heeft zij zichzelf in de loop van de jaren eigen gemaakt en zij experimenteert het liefst met verschillende materialen, zoals wilgentenen, piepschuim beelden, fietsbanden en de textielverharder. Zij is autodidact en zij heeft voor deze expositie gekozen voor de textielverharder. De textiellijm vermengt met een poeder, wordt een massa waarmee ze de objecten maakt. Nadat het goed is uitgehard, is het ook weersbestendig.

De expositie duurt tot eind oktober.

Reageer als eerste
Meer berichten