Logo alphensnieuwsblad.nl


Bij tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot kunnen kinderen met een beperking toch heerlijk sporten.
Bij tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot kunnen kinderen met een beperking toch heerlijk sporten. (Foto: Corien Kraaijeveld)

Iedereen kan sporten!

'Kinderen bewegen te weinig. Ze zouden meer moeten sporten'. Zelfs vanuit de politiek zijn dit soort geluiden te horen. Er zijn voldoende sportclubs, dus zoek er maar eentje uit, zou je zeggen. Maar wat nu als jouw kind een lichamelijke beperking heeft?

Alphen aan den Rijn - Een beperkt aantal clubs heeft zogenoemde G-teams; speciaal voor mensen met een beperking. Maar deze zijn veelal gericht op volwassenen. Het als kind al niet fijn dat je lichaam niet goed functioneert. Om dan ook nog eens op sociaal vlak tegen beperkingen aan te lopen, maakt het eigenlijk alleen maar nog ingewikkelder.

Gelukkig is er sinds een tijdje een manier om als kind met een lichamelijke beperking toch heerlijk te kunnen sporten. Bij tennis-en squashcentrum Nieuwe Sloot staat namelijk rolstoeltennis op het programma. Overigens niet alleen voor rolstoelers, maar ook voor lopers. Ingeborg Houdijk (PR-Marketing Nieuwe Sloot): "In mei 2014 werd het wereldkampioenschap rolstoeltennis bij onze vereniging gehouden. Ons enthousiasme hierover zorgde dat wij ook rolstoeltennis wilden aanbieden. Via via kwam een schoolklas uit Alphen a/d Rijn voor een les rolstoeltennis. In deze klas zat Lizzy de Greef die een lichamelijke beperking heeft. Een half jaar nadat zij een operatie had gehad, is zij begonnen met trainen. In het begin met privéles, omdat er nog geen andere kinderen waren. Nadat we de 'pilot' met Lizzy hadden doorstaan, wilden we door. Het toeval wilde dat Esther Vergeer (rolstoeltennister en zevenvoudig Paralympisch tenniskampioen) via haar Foundation net een project wilde starten genaamd Join the Club. Join the Club zorgt er voor dat kinderen met een lichamelijke beperking op een plezierige en veilige manier bij een vereniging terecht kunnen. De Esther Vergeer Foundation biedt zowel de kinderen/ouders als de vereniging de helpende hand. Als vereniging wilden wij deze kans natuurlijk met beide handen aanpakken. De kennis hadden wij en ons gebouw was tijdens de WK al rolstoelproef gebleken. In juli 2015 was de open dag en vanaf die dag is het balletje gaan rollen. Zowel letterlijk als figuurlijk. Momenteel trainen hier 7 kinderen. Vanwege de kleine groepjes is het tennis wel duurder dan voor lopers. Gelukkig springt de KNLTB (Tennisbond, red.) per kind bij. We blijven natuurlijk wel hopen dat meerdere kinderen zullen volgen. Want wat is nu leuker dan kinderen met een beperking blij te kunnen maken met rolstoeltennis?" Vanaf 21 augustus a.s. gaat het tennisseizoen weer beginnen. Op maandagavond van 17.00-18.00 uur wordt er getraind bij tennis-en squashcentrum Nieuwe Sloot. Iedereen is natuurlijk van harte welkom.

1 reactie
Meer berichten