Logo alphensnieuwsblad.nl


Goede keus

THEO VAN EGMOND

In Mark Evers heeft ARC een hoofdtrainer aangetrokken die een behoorlijk curriculum vitae (C.V.) heeft. Bij alle clubs waar hij werkzaam is geweest heeft hij het uitstekend gedaan. Hopelijk blijft hij lang bij de Alphense Racing Club in dienst, want bij elke vereniging waar hij op de loonlijst stond als trainer volgde twee jaar na zijn vertrek degradatie. De in Hoofddorp wonende Haarlemmer kon halverwege het seizoen na het vertrek van Arjan van der Laan bij FC Lisse aan de slag, maar hij liet mooie uitdaging aan zich voorbij gaan omdat hij nou eenmaal een contract had bij Swift. En Mark Evers is een man van principes. Na zijn aanstelling bij ARC, Huizen was ook concreet, maar de Racing kreeg de voorkeur, benaderde hij diverse personen die op een of andere manier nogal met de club te maken heeft om eens kennis te maken.
Een van die mensen bleek ondergetekende te zijn. Geen idee waarom. Dat kwam goed uit, want Nick Bouman had hij al gevraagd om een verhaal met Mark te maken voor de Presentatiegids. Al te veel uitweiden kan ik daarom nog niet, want dat zou ten opzichte van Nick niet sportief zijn. Wel kan ik zeggen dat de kennismaking uitermate goed bevallen is. Mark Evers kan urenlang boeiend over voetbal praten en heeft duidelijk een eigen mening over een groot aantal voetbalzaken. Hetgeen niet betekent dat hij stronteigenwijs is, want naar anderen luisteren doet hij maar al te graag. Al weet hij van zich zelf dat hij best een heel goede trainer is. Laten we het maar zelfvertrouwen noemen.

"Heel goede trainer luistert"

Ik weet nu al dat ik, en met mij anderen, na een wedstrijd van ARC open met hem kan kletsen over (on)begrepen opstellingen en/of wissels. Ruzie daarover lijkt men niet te kunnen krijgen, want daarin is hij heel open. Dat waren we de laatste jaren niet echt gewend; regelmatig zagen we een geheel andere wedstrijd dan de trainer. Dus Charles Schaaij, om zo maar eens iemand te noemen, houd je vooral niet in. Ik denk dat ARC een heel goede keus gemaakt heeft. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.

reageer als eerste
Meer berichten