Logo alphensnieuwsblad.nl


Het bewerken van een gipsen beeld onder professionele begeleiding.
Het bewerken van een gipsen beeld onder professionele begeleiding.

Kunstzinnige Zomerweek Parkvilla

Parkvilla organiseert een kunstzinnige Zomerweek van 14 t/m 18 augustus. Deze week kun je je kunstzinnig onderdompelen in diverse disciplines en cursussen. Elke dag krijg je een heerlijke lunch op het prachtige buitenterras. Op vrijdagmiddag sluiten we de week af met een expositie van al het gemaakte werk. We maken er een inspirerende en gezellige week van. Aan het eind van deze week ga je met één of meerdere fraaie eindresultaten naar huis.

Alphen aan den Rijn - Wat kun je doen tijens de Zomerweek? Van alles! Je gaat aan de slag met gemengde technieken. Je gebruikt niet alleen teken- en schildermaterialen, maar ook textiel, foto's en papier en verder wat je zelf zou willen inbrengen. Het verleggen van grenzen staat in deze cursusweek centraal. Heerlijk, een hele week bezig zijn met verf, papier en nog veel meer materialen. Je komt tot verrassende resultaten. Stap eens in de wondere wereld van de edelsmid en maak je eigen massief zilveren sieraad.

Workshops

Zet je creativiteit om in iets waar je je leven lang plezier van hebt. Dit kan bijvoorbeeld een zilveren ring, broche of een mooie hanger zijn. Onder professionele begeleiding van een ervaren edelsmid ontwerp en maak je je eigen sieraad. We gaan tijdens deze week aan de slag met zilvergieten. De techniek die wordt gebruikt is de traditionele wasmethode. Hierbij vervaardig je eerst een wasmodel dat vervolgens in zilver wordt gegoten. Het gietsel werk je vervolgens netjes af door te vijlen en polijsten. De cursus is voor zowel de beginner als de gevorderde. Je kunt je eigen oude zilveren sieraden meenemen. Als je geen oude sieraden hebt om om te smelten, kun je materiaal bestellen tijdens de workshop.

Leer je eigen vormentaal

Een week lang werken aan een beeld op de zolder van Parkvilla, of buiten onder de hoge oude bomen. Er kan worden gewerkt in steen, hout maar ook klei, gips of was. We starten de week maandagochtend met een inspirerende werkbespreking waarbij we alle projecten opstarten. Op woensdag houden we nog een gezamenlijke werkbespreking en vrijdag sluiten we de cursus af met een presentatie van het werk. Doel is om een eigen vormentaal te leren ontwikkelen en goede beelden te leren maken. Gereedschappen zijn aanwezig, materiaal kan in overleg worden verzorgd maar kan je natuurlijk ook zelf mee nemen. De lessen worden gegeven door gediplomeerde kunstenaars met een lesbevoegdheid.

Informatie en aanmelden: www.parkvilla.nl Kijk bij Cursussen en Kort Aanbod.

reageer als eerste
Meer berichten