Logo alphensnieuwsblad.nl


De jeu-de-boulebaan is in twee dagen tijd aangelegd. FOTO: Sonja van de Brink-Bombeke
De jeu-de-boulebaan is in twee dagen tijd aangelegd. FOTO: Sonja van de Brink-Bombeke (Foto: Sonjs van den Brink-Bombeke)

'Best baantje' in Zwammerdams Dorpshuis

Door Sonja van den Brink-Bombeke

  De Jeu-de-boulesbaan is een van de projecten van Dorpshuis de Zwanenburcht in de voormalige basisschool in Zwammerdam. In twee zaterdagen tijd hebben de initiatiefnemers samen met vele vrijwilligers het voor elkaar gekregen om deze uitnodigende baan aan te leggen.

Onlangs is de baan officieel geopend en de vereniging wordt binnenkort opgericht. Een spontane bijeenkomst leverde al veel animo op. De eerste reacties liepen uiteen van "best baantje" tot "die baan bevalt wel" en van "we hebben nog niets, alleen een baan" tot "het is nú al gezellig!" De meesten hebben het spel al vaker gespeeld, bijvoorbeeld op vakantie in Frankrijk. Voor Zwammerdam is het voor het eerst dat er een Jeu-de-boules baan is.

"We zijn een club, géén vereniging hoor," zegt Jan, één van de enthousiaste spelers op een avond waarop wij als redactie langskomen voor een nadere kennismaking. Hij was altijd een fanatieke speler en vanuit zijn nalatenschap had zijn familie twee complete speelsets geschonken aan Dorpshuis de Zwanenburcht. Hier werd al dankbaar mee gespeeld deze avond.

"De mensen die er zijn, kennen elkaar al wel. De baan ligt op een openbaar plein, iedereen mag er dan ook gebruik van maken. Natuurlijk vinden we het wel leuk als je ook lid wordt," aldus Fake Boer, voorzitter van Dorpshuis de Zwanenburcht. Opgeven kan bij: Kees.Kool@casema.nl of via telefoon 06-49874935.

reageer als eerste
Meer berichten