Logo alphensnieuwsblad.nl


De werkzaamheden zijn noodzakelijk en het verkeer ondervindt daar uiteraard hinder van. FOTO: Hans Willering
De werkzaamheden zijn noodzakelijk en het verkeer ondervindt daar uiteraard hinder van. FOTO: Hans Willering (Foto: Hans Willering)

Weinig stress ondanks werkzaamheden

Vanaf 10 juli werkt aannemer KWS Infra Rotterdam aan de rijbaan van de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn. De weg tussen de Willem de Zwijgerlaan en het Raoul Wallenbergplein wordt tot en met 6 augustus afgesloten voor al het verkeer.

Alphen aan den Rijn - Gedurende deze tijd wordt de volledige rijbaan inclusief fundering vervangen. In de praktijk blijkt de afsluiting van de Prins Bernhardlaan af en toe voor stagnatie van het autoverkeer te zorgen, maar niet continu. Je moet wel een aardige omweg maken, maar ook niet overdreven lang. Echt veel gemopper hoor je niet, ook niet van de fietsers." Ik heb geen klachten Hoor!" aldus een fietser. "

Omweg

"Het staat goed aangegeven en de omweg voor fietsers loopt parallel aan de Prins Bernhardlaan, zo'n 50 tot 100 meter ernaast. Soms zie je dat het bord naar de overkant verwijst, maar moet je wel rechts oversteken en daar is, zoals je kunt zien, geen verwijzing voor. Voor de rest is het goed aangegeven."

Gemeente

In het verleden heeft de gemeente aangedrongen op een betere bewegwijzering voor de fietsers. Toentertijd zijn door de wethouder van verkeer Tseard Hoekstra vragen van SP-er Ronald Geurts beantwoord over de ontstane situatie. Dit heeft ertoe geleid dat de aannemer de bewegwijzering onder de loep heeft genomen.

Station

De weg vormt een van de doorgaande wegen in Alphen aan den Rijn met onder andere de locaties van de school Het Groene Hart daaraan gelegen. De gemeente heeft er voor gekozen om deze werkzaamheden in de vakantieperiode te laten uitvoeren zodat de drukte op de weg minder groot is. Ook op het station zijn op dit moment werkzaamheden die verricht worden, waardoor de trein richting niet rijdt en er dus ook minder reizigers Alphen aan den Rijn aandoen.

Reageer als eerste
Meer berichten