Logo alphensnieuwsblad.nl


Rens Belt met zijn artikelen. FOTO: Wil Kamping
Rens Belt met zijn artikelen. FOTO: Wil Kamping (Foto: Wil Kamping)

Rens Belt is fan van zijn gaper

Alphen aan den Rijn - "Ik vind het leuk om wat spullen uit vroege tijden te verkopen, dat segment proberen we ook aan te bieden", vertelt Belt. "Die oude artikelen passen ook mooi bij het nostalgische interieur. En als we het niet kunnen vinden zijn er altijd nog de hoeken van de zolder", grapt Belt. "Onze historische gaper is daar uniek in.

Gapers

Gapers dateren uit de middeleeuwen toen elke beroepsgroep een eigen uithangbord had. Deze gaper benadrukt voor ons dat wij westerse en oosterse geneeswijzen met elkaar verbinden. Het massief houten beeld is van zuidelijke afkomst en stelt een Moor voor."

Het interieur van de winkel mag dan in oude stijl zijn, de ideeën van Rens zijn dat zeker niet. "Alles verandert in het natuur drogistenvak, nog steeds, en het ziet er niet naar uit dat stopt. Constant zijn we op zoek naar nieuwe producten. Er is een maatschappelijke ontwikkeling gaande waarin mensen bezig zijn met natuurlijke producten, voeding en gezondheid. Wij vinden het belangrijk een groot assortiment te bieden met alles wat bij deze levensstijl past, zoals bepaalde voedingssupplementen en mineralen. Het is geen hype, het is vooral bewust worden van je gezondheid en wat je slikt als mens. Veel mensen tussen de twintig - en veertig jaar willen eerlijke producten met een betrouwbare herkomst."

Natuurlijk

"We proberen altijd producten met natuurlijke grondstoffen in huis te hebben zonder synthetische stoffen of bestrijdingsmiddelen. Bijvoorbeeld alle vitamines en natuurzuivere supplementen zoveel mogelijk in de vorm van capsules omdat tabletten bindstoffen bevatten die je niet nodig hebt. De consument is gebaat bij de werkzame stof. Mijn vrouw werkt ook in de winkelen en samen zijn we een goed team dat regelmatig training en seminars volgt."

Gezondheid

"Gezondheid daar gaat het om, mensen adviseren en bewust te maken gezond te leven en te blijven, dat is onze drive. Het is niet voor niets dat mensen die van hun klachten af zijn bloemen en wijn langs komen brengen. Mijn mening is als je ongezonder eet, zet daar dan iets gezonds tegenover. Heel streng alles schrappen uit je menu is niet eens nodig. Je kunt bijvoorbeeld gerust genieten van een kroket, maar doe het dan niet iedere dag. Verder houd ik mij vooral bezig met de nieuwe website van de drogisterij. Ook het organiseren en contact onderhouden met onze leveranciers is mijn taak. Door de jaren heen zijn dat leuke contacten geworden."

Opa

Onlangs is Belt opa geworden. "Soms denk ik stiekem, in de wieg ligt de derde generatie die in de toekomst wellicht de drogisterij over kan nemen. Mijn dochter werkt al in de zaak en volgt met dit doel een gerichte opleiding."

Belt is van plan om verder te genieten van alle nieuwe producten die nog op de markt gaan komen. En van het toeren met zijn vrouw, in zijn campertje naar bosrijke gebieden. "Zaterdag om vijf uur sluiten we de toko en dan gaan wij genieten."

reageer als eerste
Meer berichten