Logo alphensnieuwsblad.nl


Wethouder Han de Jager met de diplomahouders
Wethouder Han de Jager met de diplomahouders

Bridge blijkt superleuk maar soms ook best moeilijk!

Van ‘superleuk’ tot ‘best wel moeilijk’. Zo beoordeelden de 44 leerlingen (groep 6/7/8) van basisscholen Samen op Weg en Via Nova de gevolgde cursus bridge.

Alphen aan den Rijn - Onlangs was de diploma-uitreiking van de cursus, die in oktober 2016 startte o.l.v. docent Hans Brunt, van bridgeclub 'Het Groene Hart'. Hij werd bijgestaan door een aantal tafelbegeleiders en de leerkracht.

Hans: ‘Het was een bijzonder leuke ervaring om op deze wijze kinderen kennis te laten maken met dit kaartspel. Om de theorie interactief te kunnen laten plaatsvinden, heb ik gebruik gemaakt van presentaties in Power Point. Hierin kwamen vragen met antwoorden naar voren en ik heb filmpjes in de presentatie gezet. Het is niet direct een eenvoudig spel. En het is ook belangrijk de kinderen gefocust te houden. We hebben gewerkt met voorgestoken spellen, zodat de kaarten goed aansloten op de aangeboden theorie. Het was veel werk, maar we kregen er enthousiasme voor terug.’ Bijna alle aspecten voor een beginnend bridger zijn behandeld. Het liep van het leren kennen van de kaarten, via de waarde van kaarten en het bieden tot aan het uitspelen. Uit de enquête onder de spelers kwam naar voren dat de kinderen de puntentelling wel moeilijk vonden. En het gebruik van de ‘beatbox’. Wat overigens wel weer een leukere benaming is dan een biedbox. Het minst leuk is 'dummy zijn'. Dan mag je zelf niets doen. De kinderen waren van mening dat de leraar goed uitleg gaf en veel geduld had. Maar de uitleg duurde soms wel lang.

De kinderen zijn trots

Maar op 6 juli jl. was het zover: de cursus werd afgesloten met de uitreiking van een officieel jeugdbridgediploma van de Nederlandse Bridgebond. En dat ging niet zomaar voorbij. Wethouder van Onderwijs, Han de Jager, was aanwezig om de diploma’s uit te reiken, wat bijzonder werd gewaardeerd. Hij zei het knap te vinden dat de kinderen zover waren gekomen. Op de vraag of er kinderen waren die verder wilden, gingen een aantal handen omhoog. BC Het groene Hart kijkt of er op de woensdagavond speciaal tijd vrijgemaakt kan worden voor deze jeugdbridgers. Voor meer informatie over jeugdbridge:
hansbrunt@kpnmail.nl

reageer als eerste
Meer berichten