Logo alphensnieuwsblad.nl


Je'rod voert een van zijn oefeningen uit. FOTO: Hans Wilering
Je'rod voert een van zijn oefeningen uit. FOTO: Hans Wilering

Fitness in de buitenlucht

Alphen aan den Rijn - Je'rod voerde deze ochtend aan de Zegerplas een keurige Street Workout oefening uit onder het toeziend oog van zijn vriendin Anouk. Hij liet zich niet weerhouden door de donkere wolken om zijn training uit te voeren.

"Ik bezoek als het enigszins kan dagelijks het sportpark om mijn Street Workout technieken op peil te houden en te verbeteren. Anouk en ik gaan vaak samen hier naar toe. Zij is lid van een turnclub en gebruikt de faciliteiten als extra training voor het turnen en zij besteedt dan vooral aandacht aan fitness en krachtmeting", vertelt Je'rod. 

Vlak aan de Zegerplas in de open lucht ligt een fitness en gymnastiek park waar sporters kunnen werken aan hun conditie en sportieve vaardigheden. Het complex is voorzien van talloze hoge en lage balken, ringen en andere gymnastische voorzieningen.

Anouk probeert zeker twee tot drie keer per week op het sportcomplex te zijn. Urban Athletes Park, zoals de locatie officieel heet, is onderdeel van het Park Zegersloot en is gelegen vlak bij de waterski baan. Er is een mooi uitzicht op het meer en op het groen in de omgeving. Wandelaars en fietsers kunnen vanaf de verharde paden naast het park, de sporters aan het werk zien. De toegang is vrij.
 

Street Workout is een lichamelijke activiteit en training dat in meerdere landen beoefend wordt en meestal gedaan wordt in de openlucht. Het is vooral in de Verenigde staten, voornamelijk New York, populair geworden en ook naar Nederland overgekomen. De activiteit bestaat uit een keur aan verschillende oefeningen. Regelmatig worden er Street Workout ontmoetingen georganiseerd en de activiteit wordt ook in competitieverband gedaan.

FOTO: Hans Willering

2 reacties
Meer berichten