Logo alphensnieuwsblad.nl


Vrijwilligers hebben een duurzame pomp geinstalleerd in de vijver van de kinderboerderij.
Vrijwilligers hebben een duurzame pomp geinstalleerd in de vijver van de kinderboerderij.

Duurzame pompinstallatie op kinderboerderij

Een team medewerkers van Duijvelaar Pompen stak zaterdag 6 mei geheel vrijwillig de handen uit de mouwen op de kinderboerderij in het Bospark. Met in-eigen-huis ontworpen en gerealiseerde oplossingen en de door HABO GWW geschonken bouwmaterialen realiseerden zij o.a. een duurzame pompinstallatie voor een grijswatercircuit en een diervriendelijke afwerking van de vijver.

Alphen aan den Rijn - De hulp is een initiatief van één van de medewerkers van Duijvelaar Pompen die mee deed met de jaarlijkse MVO-wedstrijd van het bedrijf. Met haar projectplan, om een duurzame pompoplossing te ontwerpen waardoor het water uit de naastgelegen sloot wordt gebruikt voor het vullen van de vijver en het schoonmaken van de hokken, won zij een bedrag van € 5000,- voor de kinderboerderij.
Initiatiefneemster Karen Rombout vertelt: "Ik kom met mijn kinderen graag bij de kinderboerderij en begreep van de vrijwilligers dat ze tijd en handen tekort kwamen om de werkzaamheden rond de vijver uit te voeren. Toen ik hoorde dat ze ook met het aanleggen van een grijswatercircuit de nodige ondersteuning konden gebruiken, wist ik zeker dat ik wij als bedrijf heel veel kunnen betekenen voor de kinderboerderij. Ik ben dan ook heel blij dat ik de jury heb kunnen overtuigen van het belang van mijn project."
De afgelopen tijd is er in de productie het nodige gemaakt om het project te realiseren. Zo werd er een pompinstallatie compleet op maat ontworpen en geproduceerd, maakte de lasserij een RVS waterschuur die zorgt dat de vijver straks altijd gevuld blijft en er werd er een loopplank ontworpen zodat de dieren veilig uit de vijver kunnen komen. Voor de vele bouwmaterialen die nodig zijn voor de afwerking rondom de vijver kon Duijvelaar Pompen rekenen op de ondersteuning van HABO GWW, die deze kosteloos ter beschikking stelt aan de kinderboerderij.
Femmie Smit van Stichting Alphense kinderboerderijen is zeer dankbaar voor de ondersteuning van beide bedrijven. " In het kader van de verduurzaming van het Bospark, krijgt de kinderboerderij ook een nieuwe invulling. Zo staan er naast de pompoplossing en de realisatie van de vijver ook een educatief bezoekerscentrum, een grote volière en een pinkenstal op de planning. Zonder de ondersteuning van bedrijven zijn dat soort projecten voor ons niet haalbaar om te realiseren."

Reageer als eerste
Meer berichten