Logo alphensnieuwsblad.nl


Nelis, het Leukste Oude Paard van Nederland?

Iedereen uit Alphen aan den Rijn, kent Nelis wel en we hebben hier dan ook te maken met een bp'er (bekend paard) Net als bekende Nederlanders heeft Nelis ook een bijzondere baan gehad. Elke zaterdag stond zij voor het orgel in het dorp en omdat 1 dag hard werken wel genoeg is voor deze dame stond en staat zij de andere dagen van de week op kinderboerderij Zegersloot.

Door Sindy Meijer

Na 23 jaar trouwe dienst was het in 2010 tijd voor pensioen en nam de motor het over. Gelukkig hoeven alle kinderen haar niet te missen, want iedereen kan Nelis komen op zoeken op de kinderboerderij waar Nelis gezelschap heeft van Sanne en Billy. De meeste kinderen herkennen haar al vanaf een afstandje en met al die aandacht zou je bijna denken dat ze naast haar hoeven zou gaan lopen, maar dat doet deze dame niet. Nelis is altijd vriendelijk en iedereen aan het hek wordt getrakteerd op een lekkere knuffel. Over knuffels gesproken, Nelis vind het ook heerlijk om haar neus tegen je aan te drukken wanneer zij net haar slobber aan het eten is. Nooit je schone kleren aandoen naar de kinderboerderij.

Als echt werkpaard helemaal niets meer doen, dat is maar saai dacht Nelis, gelukkig heeft zij een heel team van verzorgers op de kinderboerderij die nog allemaal leuke dingen met haar doen. Van vrijheidsdressuur tot longeren deze 30 plusser kan het allemaal. Ze zeggen wel eens hoe ouder hoe koppiger, dat is bij Nelis zeker het geval. Links is bij Nelis rechts en andersom, maar dat is gewoon een kwestie van omdenken, dan komt alles goed.

Onze Nelis is in de race voor "Het leukste oude paard van Nederland", georganiseerd door Stichting De Paardenkamp en paardenmagazine Bit. Vinden jullie net als ons dat Nelis moet winnen? Breng dan je stem uit: http://hetleuksteoudepaard.nl/paard/judith-van-egdom-nelis/

Reageer als eerste
Meer berichten