Logo alphensnieuwsblad.nl


Wandelen en selfies maken met Romeinen op Romeinendag 'Asterix et Amici'

Op zaterdag 6 mei gaat Alphen aan den Rijn terug naar de Romeinse tijd. Stichting Vrienden van de Adventskerk organiseert een  Romeinendag onder de naam 'Asterix et Amici'. In de Adventskerk en op het kerkplein voor de kerk zijn allerlei activiteiten bedacht die jong én oud  terugbrengen naar de Romeinse tijd. 

Alphen aan den Rijn - "Rare jongens die Romeinen, maar hoe vaak komt het nu voor dat je een selfie kan maken met een Romeinse soldaat?", vraagt organisator Paul Boender zich af. "Op onze unieke 'Asterix et Amici' Romeinendag is dit mogelijk. Plaats jezelf voor een green screen foto-opstelling en laat je vastleggen in de Romeinse tijd. Of ga aan de slag met het ontwerpen van Romeinse miniatuur helmen in het eLAB in de kerk, dat speciaal door Bibliotheek Rijn en Venen is ingericht. Een dag terug in de tijd, maar met een moderne twist!"

Het kerkplein voor de Adventskerk zal worden ingericht met een uitgebreid horeca terras en diverse marktkraampjes waar snuisterijen en lekkernijen te koop zijn. 
Jaap Toorenaar, schrijver van het boek 'Asterix, de Vrolijke Wetenschap', zal een verrassende gastlezing in de kerk houden. Op ludieke wijze gaat hij in op woordspelingen, karikaturen en naamgedrochten die in de Asterix albums te vinden zijn. Wie kent Ozewiezewozewiezewallakristallix niet!?

Onderzoeksgroep 'Romeinse Vicus aan de Rijn' opent in de kerk een kleine tentoonstelling met titel 'Geloof en bijgeloof in de Romeinse vicus'. Verschillende objecten uit de vicus opgravingen in Alphen aan den Rijn zijn hier te bewonderen. 
Kinderen kunnen knutselen aan de knutseltafel of samen met hun ouders meewandelen met gidsen van het Gilde. De wandelingen starten om 12:00 uur en om 14:30 uur bij de Adventskerk en gaan langs bezienswaardigheden en historische punten vanaf de Romeinse tijd tot heden. Ook zullen zij een bezoek brengen aan de vicus tent op het Rijnplein, die daar al de hele week staat opgesteld. 
 

Reageer als eerste
Meer berichten