Logo alphensnieuwsblad.nl


Foto AS Media)
Foto AS Media)

Dodenherdenking in Alphen aan den Rijn

Donderdagavond 4 mei werden oorlogsslachtoffers, die omgekomen zijn sinds de Tweede Wereldoorlog, herdacht. Dit gebeurde op meerdere plaatsen in Alphen aan den Rijn.

Om 16.00 uur werd bij het Indisch oorlogsmonument aan het Hazeveld al eerder stil gestaan bij de slachtoffers die omgekomen zijn in Oost-Indie. Er werden toespraken gehouden en er werd een krans gelegd door veteranen uit de gemeente en leerlingen van de basisschool de Windroos. 

Om 19.00 uur werd herdacht en twee minuten stilte gehouden bij het Joods monument aan de Laan der Continenten. De namen van 54 Joodse oorlogsslachtoffers werden door de leerlingen van het Scale college voorgelezen. Deelnemers aan deze herdenking gingen later in een stille tocht naar het verzetsmonument aan het Burgemeester Visserpark. Daar hielden de heer Kees Slingerland, voorzitter comité Herdenkingen en burgemeester Liesbeth Spies een toespraak. 

Om 20.00 uur stonden er enkele honderden mensen op het plein van het Burgemeester Visserpark om twee minuten stil te staan bij de oorlogsslachtoffers die zijn omgekomen sinds de Tweede Wereldoorlog. 
 

Reageer als eerste
Meer berichten