Logo alphensnieuwsblad.nl


(Foto Richard Stavleu)
(Foto Richard Stavleu)

Nog meer spektakel Obstacle Run

De Obstacle Run op eerste pinksterdag zal de naar verwachting 2650 deelnemers verrassen. Niet alleen het parcours door het Zegerplasgebied is anders, er zijn ook een aantal zeer spektaculaire hindernissen te overwinnen. Om alles in goede banen te leiden is de organisatie overigens nog steeds op zoek naar meer vrijwilligers, die willen meehelpen.

Alphen aan den den Rijn - "We zijn bijna uitverkocht", vertellen organisatoren Lars van de Walle en Stephan Laurs. "Wie er snel bij is kan nog een kaartje kopen voor de 5 en 10 kilometer, de overige afstanden, waaronder de familierun zijn uitverkocht."

De Obstacle Run op 4 juni is onderdeel van het Zomerpektakel aan het Meer. "Dankzij een een groot aantal sponsoren kan de deelnameprijs laag worden gehouden. Dat is een van de redenen waarom het evenement in Alphen zo populair is. Het eerste jaar waren er 850 deelnemers, vorig jaar 1750 en nu verwachten we dus 2650 mensen."

WK hindernis
De grote belangstelling is ook te verklaren door het aantrekkelijke parcours. "Door de route te verleggen en door nieuwe hindernissen wordt dit wel de meest spektaculaire van de drie Obstacle Runs. Zo was de glijbaan vorig jaar 8 meter hoog, nu glij je van een hoogte van 12 meter de Zegerplas in. Nieuw is de monkeybar met draaiende elementen, waaraan je je moet vastklampen. Bovendien zijn er hoogteverschillen. Deze hindernis komt van het Wereldkampioenschap Obstacle Run!"

Vrijwilligers
Het succes van de Obstacle Run is echter ook afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat bereid is om mee te helpen. "We hebben zo'n 250 mensen nodig. Iedereen van 16 jaar en ouder kan vrijwilliger zijn. Vrijwilligers helpen bij het aanmelden van deelnemers of bij één van de obstakels, delen water en banenen uit tijdens de run en delen medailles uit bij de finish."

Ook bij het opbouwen van het parcours worden vrijwilligers ingezet. "Er zijn vrijwilligers die de hele dag mee helpen, maar ook als je slechts een paar uurtjes kan ben je welkom." Meedoen of vrijwilliger zijn? Ga naar: www.obstaclerunalphen.nl

Reageer als eerste
Meer berichten