Logo alphensnieuwsblad.nl


Culinair Alphen komt niet terug in 2018

Culinair Alphen komt in 2018 niet terug op de evenementenagenda van Alphen aan den Rijn. Het bestuur van Stichting Culinair Alphen heeft aangegeven het evenement dat jaarlijks zo'n 20.000 bezoekers naar Park Rijnstroom trok, niet meer te organiseren. 

Door Bojoura Binnekamp
 
'De 'markt' voor evenementen en festivals is de afgelopen jaren drukker geworden en sterk veranderd', geeft voorzitter John Vermeer aan. 'Door de opkomst van commercieel gedragen evenementen én de minder gulle houding van het bedrijfsleven om ons financieel te ondersteunen, is het lastiger geworden om de begroting rond te krijgen. Tel daar het feit bij op dat het steeds moeilijker werd om deelnemende restaurants te werven en het risico voor de organisatie wordt te groot. Overigens allemaal trends en ontwikkelingen die wij als bestuur heel goed begrijpen. Het evenementenlandschap is voller geworden en bedrijven en restaurants kunnen niet overal financieel aan bijdragen. Na 8 keer Culinair Alphen moeten wij de conclusie trekken dat ons concept en bijbehorend businessmodel niet meer past bij deze tijd. De koek is op voor Culinair Alphen. Jammer, maar gelukkig blijft er nog genoeg te doen in Alphen!'. 
 
Toekomst
Het bestuur van de stichting sluit niet uit dat zij in de toekomst een nieuw evenement zullen introduceren in Alphen aan den Rijn. 'We hebben nog geen concrete plannen, maar een aantal bestuursleden hebben goede en leuke ideëen. Dus wie weet!' aldus John Vermeer. 
 

Reageer als eerste
Meer berichten