Logo alphensnieuwsblad.nl


Lente op de dierenweide

Het is ook weer volop  lente in de dierenweide in Woubrugge. De eerste geitjes worden binnenkort verwacht, ook een schaap met lammetjes loopt al te huppelen in de wei en……voor onze konijnen hebben we een echte konijnenburcht gebouwd. Een extra mooie burcht , mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente.  Een heuse heuvel met veel gangen en een mooi hol in het midden. Voor dat de konijnen kunnen verhuizen moet het gras eerst voldoende gegroeid zijn, maar… dan wordt het wachten wel beloond! 


Onze mannetjes kalkoen heeft gezelschap van twee wijfjes gekregen en loopt zo trots als een pauw door de weide, helaas zijn de dames nog niet van zijn avances gecharmeerd, maar ook dat komt zeker goed.
De hoogste tijd dus voor een bezoek aan de Dierenweide en kinderen, ouders,  opa's en oma's en verder iedereen die van dieren houdt  zijn ook dit jaar weer van harte welkom.
De Dierenweide is dit voor jaar elke zaterdag geopend in de periode van 15 april t/m 15 juli. De openingstijden zijn van 10.00-12.00 uur en 14.00-16.00. Kom kijken en genieten van onze kleine maar bijzondere dierstapel . De dierenweide is gelegen aan het Wetering pad in Woubrugge.

Schaapscheerdersfeest 
Op zaterdag middag  13 mei worden de schapen weer traditioneel  uit hun dikke vacht geholpen.  De scheerder vertelt alles over de schapen en daarnaast is er gelegenheid om pony te rijden, wol te spinnen op een echt spinnenwiel, te grabbelen in onze grabbelton en een lekker stukje kaas te eten. 

Over ons
Het verzorgen van de dieren en het onderhoud van de Dierenweide gebeurt door enthousiaste vrijwilligers. De stichting wordt financieel gesteund  door een aantal vaste sponsoren en donateurs. Nieuwe donateurs maar ook vrijwilligers zijn natuurlijk van harte welkom. 
Meer informatie op onze site 'www.dierenweide- Woubrugge .nl' of op 'www.facebook.com/dierenweideWoubrugge'  
 

Reageer als eerste
Meer berichten