Logo alphensnieuwsblad.nl


In mei informatieavond over uitbreiding Archeon

De stand van zaken rond de uitbreiding van Museumpark Archeon gaat de goede kant op. Dat meldt wethouder Kees van Velzen tijdens een commissievergadering.

Door Eveline J. Verhoeve

Alphen aan den Rijn - "We zijn in gesprek en hebben ook een aantal werkgroepen geformeerd. Er moeten nu voorstellen worden bekeken, doorgerekend en uitgetekend. Er wordt gewerkt aan een plan waarbij Archeon tussen de parkeerplaats en de entree aanzienlijk breder wordt." De uitbreiding is nodig omdat het museum een Romeins Scheepvaartmuseum wil bouwen, door wil groeien naar een half miljoen bezoekers per jaar en ook het hele jaar open wil zijn. De wethouder is behalve met Archeon ook in gesprek met de volkstuinvereniging voor de lange termijnplanning. 
In mei wordt gesproken met een aantal klankbordgroepen, onder meer vanuit de omwonenden. Voor eind mei is een informatieavond gepland. In augustus moet dan door de gemeenteraad een besluit worden genomen over het plan van uitbreiding. Petra Hoogenes (Nieuw Elan) vraagt speciale aandacht voor de twee wegen die op dit moment het pad tussen de parkeerplaats en de ingang kruisen. "Wij vinden dat ook gevaarlijk", meldt Van Velzen. "Het is geen gelukkige optie, maar naar de inrichting wordt nog gekeken."
 

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten