Logo alphensnieuwsblad.nl


De Wereldwijzer doet mee aan de Nationale Buitenlesdag.

Dinsdag 11 april doet De Wereldwijzer met groep 4 en groep 6 mee aan de Nationale Buitenlesdag. Op deze dag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties en gezondheid van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Buiten leren kinderen op onderzoekende en speelse wijze, én kunnen lessen eenvoudig gecombineerd worden met bewegen.

Tijdens de Nationale Buitenlesdag worden op scholen buitenlessen gegeven. Ook groep 4 en groep 6 van De Wereldwijzer doet mee aan deze tweede editie van de Buitenlesdag. Groep 4 doet op het schoolplein in tweetallen een dictee. De kinderen schrijven de woorden met stoepkrijt op het plein. Groep 6 leert alles over fotografie en gaat buiten aan de slag om met hun IPad een mooie natuurfoto te maken.

IVN en Jantje Beton organiseren voor het tweede jaar de Nationale Buitenlesdag. Zij zien dat leerkrachten knelpunten ervaren bij het geven van buitenlessen, waardoor zij minder naar buiten gaan dan ze zouden willen. Leerkrachten denken dat de ideale verhouding tussen binnen en buiten les voor leerlingen 75% binnen en 25% buiten is. Nu is de verhouding gemiddeld 99,5% binnen en 0,5% buiten. Een van de redenen waarom er nog weinig buiten les wordt gegeven, is het gebrek aan buitenlesmateriaal. Daarom hebben IVN en Jantje Beton samen met leerkrachten een Buitenlesbundel ontwikkeld, vol uitgewerkte lessen en lesideeën.

Reageer als eerste
Meer berichten