Logo alphensnieuwsblad.nl


Foto: Pixabay

Goedkoop tanken? Vind de laagste brandstofprijzen bij jou in de buurt

Tanken is op dit moment extreem duur. Nooit eerder betaalde je zoveel voor een liter benzine of diesel. Het goede nieuws? De prijzen verschillen sterk per tankstation. Dus kies je bewust een goedkoper tankstation? Dan kan je daarmee heel wat geld besparen. Met onze handige brandstofprijzen check vind je snel het goedkoopste tankstation bij jou in de buurt. 

door Independer

Hoe werkt het?

 Ga naar de brandstofprijzen check en vul je postcode in. Bezoek je de pagina met je mobiele telefoon? Dan kun je ook zoeken op je huidige locatie. Kies vervolgens je brandstof en klik op ‘check brandstofprijzen’. Je ziet direct de goedkoopste tankstations bij jou in de buurt.

brandstofprijzen check

Waarom zijn de brandstofprijzen zo hoog?

 Nederland is een van de duurste landen van Europa als het gaat om brandstof. Dit heeft te maken met de accijns- en belastingdruk van de overheid. Net als in andere landen veranderen de brandstofprijzen bij tankstations continu. Dit komt doordat de olieprijs bijna dagelijks wijzigt. De laatste tijd zijn de olieprijzen flink gestegen. Een van de oorzaken hiervan is dat de economie zich wereldwijd weer herstelt nu we de coronacrisis achter ons laten. Hierdoor neemt de vraag naar olie toe, waardoor ook brandstof steeds duurder wordt. 

Verschillen tussen tankstations

 Tank je meestal langs de snelweg? Bijvoorbeeld bij de Shell, BP of de Esso? Dan ben je voor een tankbeurt vaak veel meer kwijt dan wanneer je de snelweg verlaat. En dan zit er nog verschil tussen bemande en onbemande tankstations. Bij een onbemand tankstation liggen de benzine- en dieselprijs vaak net iets lager. Denk bijvoorbeeld aan TinQ of Tango. 

 In onderstaande tabel zie je de gemiddelde prijs per liter bij verschillende soorten tankstations in de maand mei. Wil je je benzinetank van 45 liter volgooien? Dan betaal je hier langs de snelweg € 85,59 voor. Ga je naar een onbemand tankstation, bijvoorbeeld in een dorpje in de buurt? Dan ben je voor diezelfde tankbeurt € 77,67 kwijt. 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Nieuwsoverzicht

Meer berichten