“Meneer Rutte, onze oplossing!”


<p>Juul van Mil (li) en Nikki Langhout, allebei 21, bedachten de &#39;social distance flowtz&#39; FOTO: Morvenna Goudkade</p>

Juul van Mil (li) en Nikki Langhout, allebei 21, bedachten de 'social distance flowtz' FOTO: Morvenna Goudkade

(Foto: )

“Meneer Rutte, onze oplossing!”

Met de jaarwisseling thuis op de bank? Dat zijn veel jongeren niet van plan. Regering en Veiligheidsberaad overwegen daarom georganiseerde feestjes. Maar hoe houd je die coronaproof? Nikki Langhout en Juul van Mil (21) uit Alphen weten raad. Ze bedachten opblaasbanden, waarmee je kunt feesten op ‘social distance’. Hun idee hebben ze al voorgelegd aan Rutte.

ALPHEN – ‘’Wij willen de reddingsboei zijn voor de oudejaarsfeestjes”, zeggen de Alphense vriendinnen. “Een beetje fun in coronatijd.” Onlangs lanceerden Nikki en Juul hun ‘flowtz’, oftewel speciale ultralichte banden die je om je lichaam draagt en waarmee je afstand houdt van anderen. Hun bedrijf Flowtz On Amsterdam hebben ze meteen internationaal neergezet, want hun ambities zijn hoog. “Door de coronapandemie zijn we gaan nadenken. Hoe je in een negatieve tijd toch positief kan blijven, mensen kan samenbrengen en plezier kan geven. Er zijn geen feesten of evenementen, omdat het zo moeilijk is met de afstandsregel. Met onze flowtz kun je samenkomen en tegelijk afstand houden. Wij willen het sociale leven terugbrengen, coronaproof.”

Hun flowtz, die ze laten produceren door een bedrijf in Miami, hebben ze inmiddels geïntroduceerd bij premier Mark Rutte, nadat Juul in aanraking kwam met oud-premier Jan Peter Balkenende. “Eind juni kwam hij spreken voor ondernemers, in het restaurant waar ik een bijbaantje heb”, vertelt de studente international creative business. ‘’Toen heb ik hem over ons concept verteld, dat we in coronatijd samenkomsten weer mogelijk willen maken. Hij wilde er meer over weten. De volgende dag heb ik samen met Nikki een uitgebreide mail gestuurd over ons plan.” Balkenende stuurt de info door naar Rutte. Later sturen de vriendinnen nog meer informatie en afgelopen week ging er een mail naar de directe assistente van de premier. “We hebben meneer Rutte onze social distance flowtz voorgesteld als oplossing voor de oudejaarsfeestjes’’, zegt Nikki, afgestudeerd in marketing en commerciële economie. “We zijn in afwachting van zijn reactie.”

De meiden geloven heilig in hun concept. “Onze banden zijn veilig, hip en handig. Er zitten cupholders in voor je drankje en een vakje voor snacks. Behalve voor de oudejaarsfeestjes zijn ze ook geschikt voor businessborrels, festivals en andere evenementen.”

Morvenna Goudkade

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden