<p>Foto ter illustratie van een hoogstamboom. Foto: Nele Vanmaele</p>

Foto ter illustratie van een hoogstamboom. Foto: Nele Vanmaele

'Hoogstamfruitbomen in stand blijven houden'

Organisaties voor landschapsontwikkeling en beheer hebben samen met de gemeente Alphen aan den Rijn een project opgezet om karakteristieke en cultuurhistorische hoogstamboomgaarden in stand te houden en nieuwe boomgaarden in te richten.

Alphen- Deze boomgaarden geven karakter en eigenheid aan een landschap. Met hun grillige groei, het loof hoog op de stammen en de prachtige bloei in het voorjaar zijn de fruitbomen ware pareltjes in het landschap.

De aanschaf van een echte hoogstam fruitboom kost, inclusief materiaal voor ondersteuning en bescherming, per boom rond 100 euro. Voor een eigen bijdrage van 20 euro per boom kunnen nieuwe bomen worden aangeschaft of vervangen in de gemeenten die behoren tot het gebied van Holland Rijnland en de Rijn- en Veenstreek. Het project heeft een looptijd van drie jaar en het doel is om 1.000 bomen te planten. Het totaalbudget bedraagt daarmee ruim 100.000 euro. Een deel van benodigde financiële middelen is nu reeds beschikbaar en een deel moet nog worden geworven.

Voor wie in aanmerking wil komen start de inschrijving vanaf heden via Michiel Gerritsen: 06-12980647.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden