<p>Alphen is een Tiny Forest rijker. Foto: Chris Groesser</p>

Alphen is een Tiny Forest rijker. Foto: Chris Groesser

Tiny Forest het Gigantische Bos feestelijk geopend

Aan de noordzijde van het Alphense Park Zegersloot wordt het Irenebos aangeplant. In dit bos is plaats gemaakt voor een minibos, een Tiny Forest. Onlangs is het bord met de naam van het nieuwe minibos onthuld: het Gigantische Bos.

Alphen- De onthulling werd gedaan door enkele kinderen van BSO De PaddenPoel, de directeur van Junis Kinderopvang, Marie-Louise van Mourik en wethouder Gert-Jan Schotanus. Het heet Het Gigantische Bos. Ook plantten ze samen enkele zoete kersenbomen in het Tiny Forest. IVN-vrijwilligers ondersteunden dit planten. Uiteraard werd daarbij rekening gehouden met alle coronavoorschriften.
De kinderen van De Paddenpoel hebben zelf een aantal ontwerpen voor het Tiny Forest gemaakt. Op basis van deze inbreng is het definitieve ontwerp gemaakt. Ook kozen ze zelf de naam van het nieuwe minibos. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden