Foto uit archief ter illustratie van oude Alphense brug</p> Foto: Krosschell
Foto uit archief ter illustratie van oude Alphense brug

Foto: Krosschell (Foto: )

Ontdek geschiedenis van Alphen bij erfgoedcentrum

Bezoekers kunnen vanaf dinsdag 29 september de geschiedenis ontdekken bij het Erfgoedcentrum Rijn en Venen. Erfgoedcentrum Rijn en Venen is een samenwerkingsverband tussen het Gemeentearchief Alphen aan den Rijn en Bibliotheek Rijn en Venen. Het Erfgoedcentrum is gevestigd op de tweede verdieping van de nieuwe bibliotheekvestiging in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Alphen- Op inspirerende wijze wordt verleden, heden en toekomst hier verbonden. Het Erfgoedcentrum belicht thema’s uit de geschiedenis van Alphen aan den Rijn en omgeving met audio- en visuele presentaties, lezingen, cursussen en activiteiten en huisvest het uitleenbare deel van de regioboekencollectie van de Bibliotheek. De archieven en collecties van het Gemeentearchief kunnen geraadpleegd worden voor onderzoek in de studiezaal.

Bezoekers kunnen op afspraak gebruik maken van de studiezaal. Deze is elke dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 10:00-17:00 uur. Daarnaast zal de studiezaal elke tweede vrijdag van de maand van 18:30-21:00 uur toegankelijk zijn. Aanvragen kunnen gedaan worden via de website:

https://gemeentearchief.alphenaandenrijn.nl/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden